X
Επικαιρότητα

Υβριδικό Toyota Yaris από το 2011;

Πληθαίνουν οι αναφορές σε έγκυρα μέσα του ηλεκτρονικού αυτοκινητικού τύπου σχετικά με την πρόθεση της Toyota να παρουσιάσει την προσεχή κιόλας άνοιξη την υβριδική παραλλαγή του δημοφιλούς Yaris.

Πληθαίνουν οι αναφορές σε έγκυρα μέσα του ηλεκτρονικού αυτοκινητικού τύπου σχετικά με την πρόθεση της Toyota να παρουσιάσει την προσεχή κιόλας άνοιξη την υβριδική παραλλαγή του δημοφιλούς Yaris.
Ωστόσο, οι ιθύνοντες της ιαπωνικής εταιρείας, οι οποίοι και ρωτήθηκαν σχετικά με το ενδεχόμενο λανσαρίσματος στις αγορές της Ευρώπης μιας ακόμα πιο «καθαρής» έκδοσης του Yaris, δήλωσαν με… νόημα πως «αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε ο,τιδήποτε αφορά στα μελλοντικά σχέδια της μάρκας». Χωρίς επομένως και να… διαψεύσουν την παραπάνω είδηση, η οποία, όπως είναι φυσικό, έχει ήδη αρχίσει να κάνει τον κύκλο της μέσω του διαδικτύου, αξίζει να αναφέρουμε πως με βάση τις έως τώρα εκτιμήσεις το υβριδικό Toyota Yaris θα παράγεται στο εργοστάσιο της ιαπωνικής εταιρείας στη Νότια Γαλλία, από τον προσεχή κιόλας Απρίλιο. Το εν λόγω μοντέλο μάλιστα, όταν και αν τελικά πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής της εταιρείας στην πόλη Valenciennes, είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιεί μια παραλλαγή του γνωστού υβριδικού συστήματος κίνησης της Toyota, που υιοθετούν το δεύτερης γενιάς Prius και σήμερα το νέο Corolla HSD.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, η έντονη κινητικότητα που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στους κόλπους των «οικολογικών super mini» είναι και πρακτικά αδύνατο να αφήσει… ασυγκίνητη την Toyota, τον Νο1 κατασκευαστή στο συγκεκριμένο τομέα, πολύ περισσότερο μάλιστα έχοντας ως δεδομένα αφενός τη δεδηλωμένη πρόθεση της ιαπωνικής εταιρείας που θέλει, έως τα τέλη του 2020, όλα της τα μοντέλα να διαθέτουν μια υβριδική παραλλαγή, αφετέρου την έντονη πίεση που ήδη έχει αρχίσει να της ασκεί ο εγχώριος κυρίος ανταγωνισμός (βλ. επίσημη πρεμιέρα του νέου Honda Jazz Hybrid στην προσεχή Έκθεση του Παρισιού σε λίγες μέρες). Εν αναμονή εξελίξεων, λοιπόν. _Χ.Α.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!