X
Επικαιρότητα

Ξυστά… διόδια

Σοβαρεύουν τελικά οι συζητήσεις για τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας και στο τελευταίο επεισόδιο του σχετικού «σήριαλ» διαδραματίστηκαν και προτάθηκαν τα εξής:
Κατάργηση δακτυλίου, επιβολή διοδίων ύψους 5 ευρώ για είσοδο στο κέντρο τις καθημερινές από τις 6 το πρωί ως τις 2.30 το μεσημέρι και πληρωμή τους από ξυστό κουπόνι, που θα βρίσκετε σε βενζινάδικα, σούπερ μάρκετ, περίπτερα και εκδοτήρια οργανισμού αστικών συγκοινωνιών.
Εννοείται πως για να εφαρμοστούν τα ανωτέρω θα πρέπει να αναδιοργανωθούν τα μέγιστα οι αστικές συγκοινωνίες, κάτι που ήδη γνωρίζουν στο υπουργείο Συγκοινωνιών και Μεταφορών και σαφώς θα προσπαθήσουν να το επιτύχουν.
Τα έσοδα από τα διόδια –που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα εφαρμοστούν από το καλοκαίρι του 2006- θα διατεθούν σε συγκοινωνιακά έργα υποδομής.
Θυμίζουμε πως οι μελέτες των συγκοινωνιολόγων δείχνουν ότι οι ώρες κυκλοφοριακής αιχμής επεκτείνονται πλέον από τις πρωινές ώρες ως και μετά τις 12 το μεσημέρι, ενώ ο στόλος των αυτοκινήτων στο Λεκανοπέδιο φθάνει πια τα 4.200.000 οχήματα, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 40.4% σε σύγκριση με το 2000.      

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!