X
Χρηστικά - Συμβουλές

Το αξεσουάρ των 5 € που μπορεί να σου σώσει τη ζωή

Κάθε οδηγός πρέπει να έχει στο όχημά το αυτό το αξεσουάρ. Κοστίζει ελάχιστα, δεν πιάνει χώρο και κυριολεκτικά σώζει ζωές.

Στον δρόμο μπορεί να τύχει το οτιδήποτε. Τα ατυχήματα, δυστυχώς, είναι πολλά και σοβαρά, με πολλούς ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Σε ένα τροχαίο, υπάρχει το ενδεχόμενο να μπλοκάρουν ακόμη και οι κλειδαριές και οι επιβαίνοντες να εγκλωβιστούν στην καμπίνα.

Σε αυτή την περίπτωση, ένα αξεσουάρ μικρής αξίας μπορεί να σας σώσει τη ζωή. Είναι το σφυρί έκτακτης ανάγκης. Οι ομάδες διάσωσης συμβουλεύουν να το προμηθευτούν άπαντες και πως είναι απαραίτητο σε όλα τα οχήματα. Παρά το μικρό μέγεθός του, αποδεικνύεται εξαιρετικά αποτελεσματικό, αφού με ένα χτύπημα σπάει τα τζάμια.

Τα τζάμια των οχημάτων είναι έτσι κατασκευασμένα, ώστε να μην σπάνε ούτε με κλωτσιά, πόσο μάλλον με τον αγκώνα. Αντίθετα, το σφυράκι εκτάκτου ανάγκης αυτοκινήτου, χάρη στην κεφαλή διπλής όψεως με μύτες από επισκληρυμένο ατσάλι και σκληρή λαβή, μπορεί να κάνει θρύψαλλα τα κρύσταλλα με ένα χτύπημα και να σας επιτρέψει να απεγκλωβιστείτε.

Διαβάστε επίσης: Ο φόβος κάθε οδηγού – Τι σημαίνει αυτή η ένδειξη στο ταμπλό;

Το συγκεκριμένο εργαλείο μπορείτε να το προμηθευτείτε από το διαδίκτυο σε τιμές που ξεκινούν από μόλις 5 ευρώ. Μάλιστα, στην πίσω πλευρά, διαθέτει και ειδικό κοπίδι που χρησιμεύει για το κόψιμο των ζωνών ασφαλείας, απελευθερώνοντας τυχόν παγιδευμένο άτομο.

Η ψυχραιμία είναι το παν

Σε περίπτωση ατυχήματος με εγκλωβισμό, το χειρότερο πράγμα είναι ο πανικός. Προσπαθήστε να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας, αφού κάθε λεπτό είναι κρίσιμο. Το σφυρί εκτάκτου ανάγκης πρέπει να το έχετε σε σημείο που είναι άμεσα προσβάσιμο, όπως στο ντουλαπάκι του συνοδηγού ή καλύτερα στο υποβραχιόνιο ανάμεσα στα δύο εμπρός καθίσματα.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!