X
Χρηστικά - Συμβουλές

Τι δείχνει αυτός ο διακόπτης στο αυτοκίνητο – Ποια είναι η λειτουργία του;

Σε κάθε αυτοκίνητο υπάρχουν λυχνίες που προειδοποιούν τον οδηγό για διάφορες λειτουργίες και τυχόν βλάβες. Ο συγκεκριμένος διακόπτης αφορά μια βασική λειτουργία.

Οι προειδοποιητικές λυχνίες και οι διακόπτες διαφέρουν από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο ως προς την εικόνα, τη συχνότητα και το χρώμα. Ωστόσο, οι ενδείξεις είναι κοινές, ειδικά στις βασικές λειτουργίες, ενημερώνοντας τον οδηγό για την ενεργοποίησή τους.

Στα σύγχρονα αυτοκίνητα με τα ψηφιακά καντράν, οι πληροφορίες προσφέρονται ως επί το πλείστον μέσω μηνυμάτων που εμφανίζονται στις κεντρικές οθόνες, διευκρινίζοντας ακριβώς τη λειτουργία ή το πρόβλημα. Κάποια κουμπιά με λαμπάκια όμως, που θεωρούνται και τα πιο βασικά, έχουν παραμείνει ως έχει.

Ένα από αυτά είναι και της ανακύκλωσης αέρα. Πρόκειται για μια από τις βασικότερες λειτουργίες του air condition του αυτοκινήτου, τόσο τον χειμώνα, και ειδικά το καλοκαίρι. Η συγκεκριμένη ένδειξη δείχνει στον οδηγό πως η κυκλοφορία αέρα από το εξωτερικό περιβάλλον προς το εσωτερικό είναι ενεργή.

Με απλά λόγια, το σύστημα κλιματισμού επιτρέπει την παροχή φρέσκου αέρα από το περιβάλλον στην καμπίνα του οχήματος. Για να το απενεργοποιήσετε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πιέσετε το δίπλα κουμπί με το διπλωμένο άγκιστρο, που διακόπτει τη ροή από έξω και επανακυκλοφορεί τον αέρα στο εσωτερικό.

Πότε να πατήσω το κουμπί ανακύκλωσης

Τις πιο δροσερές ημέρες προτείνεται η επιλογή φρέσκου αέρα, ειδικά όταν οδηγείτε στην εξοχή. Το ίδιο και τον χειμώνα, αφού να ενεργοποιήσετε την ανακύκλωση το σύστημα ανατροφοδοτεί τον ίδιο αέρα με επιπλέον υγρασία, με αποτέλεσμα το θάμπωμα των τζαμιών.

Διαβάστε επίσης: Αν ανάψει αυτό το λαμπάκι στο αυτοκίνητο κάνε αμέσως δεξιά

Αντίθετα, το καλοκαίρι η ανακύκλωση μέσα στην καμπίνα είναι προτιμότερη, αφού το εσωτερικό περιβάλλον ψύχεται πιο αποτελεσματικά και το σύστημα κλιματισμού έχει καλύτερη απόδοση.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!