top icon
Επικαιρότητα

Ξεκίνησε η παραγωγή της νέας Cayenne

Η παραγωγή της Cayenne δεύτερης γενιάς ξεκίνησε στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Λειψία, με την πρώτη γενιά του αυτοκινήτου να αριθμεί συνολικά 150.371 μονάδες.
 
Όπως και στην πρώτη γενιά, το αμάξωμα της νέας Cayenne θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Volkswagen στη Μπρατισλάβα, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό κινητήρων θα παραδίδεται από το κεντρικό εργοστάσιο της Porsche στο Τσούφενχάουζεν της Στουτγάρδης. Η συναρμολόγηση και ο ποιοτικός έλεγχος πραγματοποιούνται στο εργοστάσιο της Λειψίας.
 
Η φιλοσοφία κατασκευής που χρησιμοποιείται έως σήμερα έχει αποδειχθεί επιτυχημένη και χρειάστηκε απλά η βελτιστοποίηση ορισμένων τομέων. Έτσι, για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι στη γραμμή ελέγχου χρησιμοποιούν πλέον μια νέα τεχνολογία μέτρησης αξόνων, όπου μια συσκευή προβολής φωτός δημιουργεί τρισδιάστατες απεικονίσεις της επιφάνειας των τροχών.
 
Τα μοντέλα Cayenne δεύτερης γενιάς διαθέτουν νέους κινητήρες άμεσου ψεκασμού, που εξασφαλίζουν υψηλότερες επιδόσεις σε συνδυασμό με χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Κατά την κίνηση σε δρόμο η εξοικονόμηση καυσίμου μπορεί να φτάσει έως και το 15%.
 
Στο μέλλον η βασική έκδοση της Cayenne θα διαθέτει 6κύλινδρο κινητήρα 290 ίππων. Με τον ατμοσφαιρικό V8 του οποίου ο κυβισμός έχει αυξηθεί στα 4,8 λίτρα, το Cayenne S αποδίδει 385 ίππους. Ο 8κύλινδρος κινητήρας του Cayenne Turbo, που διαθέτει δύο υπερσυμπιεστές καυσαερίων, αποδίδει 500 ίππους.
 
Το νέο Cayenne θα βρίσκεται στην Ελλάδα από τις αρχές Μαρτίου 2007.
 
 
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ