X
Επικαιρότητα

Ξανά στο προσκήνιο η εξαγορά της Alfa Romeo από τη VW!

Στο στόχαστρο του ομίλου VW μπαίνει εκ νέου η Alfa Romeo, σύμφωνα με τις επίσημες πλέον… προκλήσεις του Προέδρου της, Ferdinand Piech, που έλαβαν χώρα στο Παρίσι με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου.

Στο στόχαστρο του ομίλου VW μπαίνει εκ νέου η Alfa Romeo, σύμφωνα με τις επίσημες πλέον… προκλήσεις του Προέδρου της, Ferdinand Piech, που έλαβαν χώρα στο Παρίσι με αφορμή τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου.
Σύμφωνα με σχετική ανταπόκριση του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, ο ισχυρός άνδρας του ομίλου VW επιβεβαίωσε με δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα με αφορμή το άνοιγμα της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού, τα σενάρια που θέλουν τη γερμανική εταιρεία να… φλερτάρει ανοιχτά πλέον προς το στρατόπεδο της ιταλικής Alfa Romeo με στόχο την «προσάρτηση» της στους κόλπους της. Πιο συγκεκριμένα, ο πάντοτε αινιγματικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του Ferdinand Piech δήλωσε στην πόλη του φωτός όταν ρωτήθηκε από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ σχετικά με την έντονη φημολογία στο διεθνή Τύπο που αφορά στην πρόθεση-θέληση της VW να αγοράσει την Alfa Romeo, ότι: «Έχουμε υπομονή και επιπλέον έχουμε άφθονο χρόνο μπροστά μας… οπότε μην περιμένετε να ακούσετε κάτι νεότερο μέσα στα προσεχή δύο χρόνια». Στο ίδιο μήκος κύματος, ο επικεφαλής του εταιρείας είχε δηλώσει με νόημα, μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, αναφερόμενος στις μάρκες στις οποίες η VW έχει ήδη στην κατοχή της, πως «…είναι πολύ πιο εύκολο να θυμάται κανείς τον αριθμό δώδεκα παρά τον αριθμό δέκα. Ωστόσο, ο τυχέρος μου αριθμός είναι το δεκατρία»! Θυμίζουμε πως η δεκάτη εταιρεία της… αυτοκρατορίας της VW είναι πλέον η επίσης γερμανική Porsche, ενώ είναι ήδη ξεκάθαρο πως στα βραχυπρόθεσμα σχέδια της VW εντάσσεται η εξαγορά της εταιρείας κατασκευής φορτηγών MAN AG, καθώς και ο έλεγχος της Suzuki Motor Co. Όπως γίνεται κατανοητό, ο αριθμός 13 δεν αντιστοιχεί πουθενά αλλού, παρά στη φιλοδοξία του Ferdinand Piech να εξαγοράσει και την ιταλική Alfa Romeo!
Όλα τα παραπάνω έρχονται να συμπληρώσουν το πρόσφατο σερί των δηλώσεων από τη μεριά των Γερμανών της VW και συγκεκριμένα του Προέδρου της, ο οποίος πριν λίγες μόλις εβδομάδες είχε ήδη αποσαφηνίσει τις προθέσεις του δηλώνοντας ανοιχτά ότι «Η Alfa Romeo είναι η εταιρεία με τις μεγαλύτερες προϋποθέσεις για ανάπτυξη».
Απέναντι σε όλα αυτά, η αντίδραση των Ιταλών ήταν άμεση, με τον CEO της Fiat S.p.A., Sergio Marchionne, να σηκώνει το γάντι δηλώνοντας: «Αφήστε τους να περιμένουν». Ωστόσο, μεταξύ σοβαρού και αστείου, ο Ιταλός συμπλήρωσε μιλώντας σε εκπροσώπους του διεθνούς τύπου: «Βέβαια, αν ερχόταν κανείς αυτή τη στιγμή με ένα δισεκατομμύριο ευρώ… Ασφαλώς και αστειεύομαι. Δεν έχω καμία πρόθεση να πουλήσω την Alfa Romeo».
Παρά τις εκατέρωθεν λεκτικές βολές ανάμεσα στις κεφαλές των δύο εταιρειών, το βέβαιο είναι πως το όλο θέμα σίγουρα θα έχει και συνέχεια, με τη μεν Fiat S.p.A. και τον S. Marchionne να προσδοκά στην ανάκαμψη-επανατοποθέτηση της Alfa Romeo σε διεθνές επίπεδο και την αύξηση των ετήσιων πωλήσεών της από τις μόλις 102.000 μονάδες που ήταν πέρσι στις 500.000 έως το 2014, τη δε VW και τον F. Piech, ασφαλώς, να καραδοκούν αναμένοντας το… στραβοπάτημα των Ιταλών στα παραπάνω σχέδιά τους, προκειμένου να «επέμβουν». _Χ.Α.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!