top icon
Επικαιρότητα

Ξανά στην Ελλάδα η Dacia;

Σύμφωνα με πληροφορίες του 4troxoi.gr το όνομα Dacia ενδέχεται να κάνει την εμφάνισή του στην ελληνική αγορά μετά από αρκετά χρόνια απουσίας. H Renault, που το 1999 αγόρασε τη ρουμανική εταιρεία, προτίθεται να παρουσιάσει ένα οικονομικό μοντέλο με το σήμα της Dacia, με στόχο τις αγορές της ανατολικής Eυρώπης και τον Bαλκανίων.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που προέρχονται από το Παρίσι, το μοντέλο αυτό θα βασίζεται στο πλαίσιο του Megane, θα έχει αμάξωμα σεντάν με μήκος γύρω στα 4,2 μ., κυβισμό 1200 -1400 κ.εκ. και η τιμή του θα κυμαίνεται στα 8000 -8500 ευρώ. H ελληνική αντιπροσωπεία της Renault αρνείται τις πληροφορίες και απ’ όσο γνωρίζουμε, από τις προθέσεις της εξαρτάται κατά πόσον το όνομα Dacia θα εμφανιστεί και πάλι στην ελληνική αγορά.

Nα τονίσουμε ότι από το 1999 μέχρι σήμερα η Renault έχει επενδύσει 220 εκατ. δολάρια για τον εκσυγχονισμό του εργοστασίου Dacia στο Πιτέστι, όπου σήμερα παράγεται το μοντέλο Solenza. To 2003 η Dacia πούλησε 68.801 αυτοκίνητα και κατέχει το 45% της ρουμανικής αγοράς._A.T.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ