X
Επικαιρότητα

X-Wave: Πιο πρωτότυπο δε γίνεται

Οι καινοτομίες είναι το βασικό χαρακτηριστικό του X-Wave, ενός πρωτότυπου μοντέλου που παρουσίασαν από κοινού η Visteon Corporation με την 3Μ. Ούτε ένα ούτε δυο λοιπόν, αλλά 50 διαφορετικά συστήματα προηγμένης τεχνολογίας έρχονται να σκιαγραφήσουν την εικόνα των μελλοντικών αυτοκινήτων.

Τα εν λόγω συστήματα προέρχονται και από τις δυο εταιρίες. Η Visteon Corporation φέρει κυρίως την ευθύνη για τον κλιματισμό, το ηχοσύστημα, καθώς και άλλα ηλεκτρονικά συστήματα, όπως αυτό των πολυμέσων.

Μια «έξυπνη» οθόνη αφής, που καταλαμβάνει το σύνολο σχεδόν της κεντρικής κονσόλας, υπόσχεται ευκολία και αμεσότητα στο χειρισμό των παραπάνω συστημάτων. Η οθόνη αυτή παραμένει σβηστή, προκειμένου οι διάφορες φωτεινές ενδείξεις να μην αποσπούν την προσοχή του οδηγού. Μόλις όμως ο οδηγός πλησιάσει το χέρι του, οι ενδείξεις ανάβουν αυτόματα, προσφέροντας στο χειριστή πλήθος λειτουργιών.

Επιπλέον, η επιλογή του εκάστοτε πλήκτρου επιβεβαιώνεται από μια απαλή δόνηση, για να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή ο οδηγός αν η εντολή του έχει ξεκινήσει να εκτελείται. Εκτός αυτού όμως, το παρών στο πρωτότυπο X-Wave δίνει και η τεχνολογία ασύρματης συνδεσιμότητας, η οποία επιτρέπει στον οδηγό να χρησιμοποιεί τις ασύρματες συσκευές του (κινητό, i-Pod κ.α.) μέσω των ηλεκτρονικών προγραμμάτων και του ηχοσυστήματος του αυτοκινήτου.

Παράλληλα, ένα εξελιγμένο σύστημα κλιματισμού υπόσχεται περιορισμό της κατανάλωσης, σε ποσοστό έως και 25%, αλλά και μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων, έως και κατά 7 γρ./χλμ.

Η 3Μ από τη μεριά της έχει κληροδοτήσει στο X-Wave συστήματα που εγγυώνται την ασφάλεια, το μοναδικό σχεδιασμό, την άνεση αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος.

Έπειτα από απόφαση της εταιρίας, ο πίνακας οργάνων του αυτοκινήτου χρησιμοποιεί την τρισδιάστατη τεχνολογία. Από την άλλη, ο εξωτερικός φωτισμός του αυτοκινήτου είναι απόλυτα φουτουριστικός, αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται με τη βοήθεια των προγραμμάτων 3M Precision Lighting Elements και 3M Lightstrings. Το πιο εντυπωσιακό ίσως όλων είναι το αισθητικό αποτέλεσμα του ταμπλό, όταν οι ενδείξεις είναι σβηστές. Το σκουρόχρωμο αυτό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με τη βοήθεια, οπτικών φιλμ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!