top icon
Επικαιρότητα

WRC: Υπέγραψε με Citroen o Loeb

Η φημολογία γύρω από το μέλλον του Sebastien Loeb έλαβε τέλος, αφού ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ανανέωσε τη συμφωνία του με τη Citroen για δύο ακόμα χρόνια!

Ο Sebastien Loeb έβαλε τέλος στις φήμες σχετικά με το μέλλον του, αφού εχθές ανακοίνωσε την απόφαση του, η οποία και είναι η παραμονή του στο WRC και μάλιστα με την ομάδα που τον ανέδειξε, τη Citroen. Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την γαλλική ομάδα, το οποίο έχει διάρκεια 1+1 χρόνια. Συγκεκριμένα, στο συμβόλαιο του υπάρχει όρος που αναφέρει ότι ο Γάλλος μπορεί αν θέλει στο τέλος του 2012 να αποφασίσει αν θα συνεχίσει ή θα τελειώσει την καριέρα του. Τις τελευταίες εβδομάδες, και ειδικότερα μετά από όσα ακολούθησαν μετά το Ακρόπολις, αλλά και σε συνδυασμό με την παρουσία του Sebastien Ogier στην ομάδα, πυροδότησαν μία σειρά από φήμες που ήθελαν τον Γάλλο να έχει πρόταση από την VW, αλλά και να σκέφτεται ενδεχόμενη μετακίνηση στο WTCC. Μάλιστα, πριν από μερικές ημέρες οδήγησε το Chevrolet Cruze WTCC του φίλου του Yvan Muller!
 
Παρόλα αυτά, ο Loeb έδειξε ότι ακόμα έχει τη διάθεση να αγωνιστεί στο WRC, ενώ δεν έκρυψε ότι για να παραμείνει στην κορυφή η επιλογή της Citroen αποτελούσε μονόδρομο. «Από τη στιγμή που θα έρθουν και άλλοι Κατασκευαστές στο WRC μοιάζει δεδομένο ότι ο ανταγωνισμός θα αυξηθεί τα επόμενα χρόνια», είπε ο ίδιος και συνέχισε: «Παράλληλα, η αλλαγή στους κανονισμούς στη σειρά εκκίνησης από το 2012, σημαίνει ότι όλοι οι οδηγοί θα παίζουμε επί ίσοις όροις. Έτσι για να παραμείνω στο παιχνίδι, εμπιστεύομαι την Citroen, μία ομάδα που γνωρίζω πολύ καλά, αλλά και το DS3 ένα αυτοκίνητο που χτίσαμε μαζί με την Citroen Racing». Ο ίδιος υποστήριξε ότι αυτή ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση, την οποία και πήρε οριστικά τις τελευταίες 48 ώρες. «Είπα στην ομάδα, ότι μου πήρε καιρό να καταλήξω στην συγκεκριμένη απόφαση. Δεν μπορούσα να το κάνω βιαστικά, αλλά τελικά είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω, και μάλιστα με την Citroen, με την οποία συνεργάζομαι δέκα χρόνια». Παράλληλα, έδωσε και μία εικόνα για τα επόμενα χρόνια, υποστηρίζοντας ότι αυτά θα είναι και τα τελευταία του στους αγώνες Ράλλυ: «Δεν φαντάζομαι τον εαυτό μου στους αγώνες για περισσότερα από δύο χρόνια. Τώρα, έχω την ευκαιρία αν θέλω να σταματήσω στο τέλος της επόμενης χρονιάς, αφού υπάρχει σχετικός όρος στο συμβόλαιο με την Citroen. Ποτέ δεν ξέρεις. Ίσως στο τέλος της επόμενης χρονιάς να μην το απολαμβάνω όσο τώρα και να προτιμήσω να σταματήσω. Πάντως δεν φαντάζομαι τον εαυτό μου να οδηγεί το 2014».
 
Ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την απόφαση, ήταν και τα αποτελέσματα των τελευταίων αγώνων: «Αυτό που είχα στο μυαλό μου ήταν που θα αγωνιστώ. Είχα κατά νου να λάβω μέρος σε διαφορετική μορφή αγώνων, και δεν σας κρύβω ότι είχα και κάποιες επαφές. Όμως, αυτό που είδα στους τελευταίους αγώνες είναι ότι δεν έχω χάσει μέρος της ταχύτητας μου και παραμένω ανταγωνιστικός. Και γνωρίζω καλά τι μπορώ να καταφέρω στους αγώνες Ράλλυ, και τι όχι στους αγώνες πίστας. Παραμένω ανταγωνιστικός και τελικά ίσως είναι νωρίς να σταματήσω». Σχετικά με την ομάδα, ο ίδιος υποστήριξε ότι είδε τους ανθρώπους της Citroen να επιθυμούν διακαώς την παρουσία του, με αποτέλεσμα όπως είπε: «Δεν είχα κανέναν λόγο να αλλάξω ομάδα».
 
Βέβαια, στις δηλώσεις του δεν απέφυγε να μιλήσει σχετικά και με την παρουσία του Ogier στην ομάδα, γεγονός που έχει προκαλέσει αρκετές φορές προβλήματα κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς: «Ακόμα και αν συνέχιζα σε μία άλλη ομάδα θα ήταν το ίδιο, αφού ο Ogier θα είναι και αυτός στο παιχνίδι. Από τη στιγμή που αποφάσισα να συνεχίσω, γνωρίζω πολύ καλά ότι θα πρέπει να ανταγωνιστώ τόσο αυτόν, όσο και τους υπόλοιπους οδηγούς. Στην Citroen ξέρω ότι έχω το ίδιο αυτοκίνητο με τον Ogier, και γνωρίζω ότι έχω στη διάθεση μου ότι είναι απαραίτητο για να παλέψω μαζί του, όπως και φέτος», συμπλήρωσε ο Γάλλος. 

 
Ο Ogier από την πλευρά του, δήλωσε και αυτός ικανοποιημένος από τη συμφωνία μεταξύ Citroen και Loeb. «Είναι καλά νέα για την ομάδα, αφού είναι ένας πάρα πολύ καλός οδηγός. Είναι πολύ καλό για την Citroen να τον έχει στις υπηρεσίες της. Και προσωπικά είναι πολύ ωραίο να είμαστε στην ίδια ομάδα μαζί του, αλλά και με τον Daniel Elena. Έχουμε καλή σχέση μεταξύ μας. Σίγουρα, είναι ένας πολύ καλός οδηγός και είναι δύσκολο να τον κερδίσεις, ειδικά όταν βρίσκεσαι στην ίδια ομάδα μαζί του και συγκρίνεσαι άμεσα μαζί του. Ως συνήθως, θα είναι πολύ δύσκολο να τον κερδίσεις. Θα πιέσει και εμένα να βελτιωθώ. Είναι ο ταχύτερος όλων και όταν θέλεις να τον κερδίσεις πρέπει να είσαι συνέχεια στο όριο και τέλειος! Το να τον κερδίσεις και να στεφθείς Παγκόσμιος Πρωταθλητής ενώ ακόμα αγωνίζεται είναι πολύ σημαντικότερο από το να το καταφέρεις ενώ έχει αποσυρθεί. Δικός μου στόχος είναι μία μέρα να γίνω Παγκόσμιος Πρωταθλητής. Το να το κάνω απέναντι του θα είναι καλύτερο για μένα, αλλά δεν πρόκειται να επικεντρωθώ μόνο σε αυτό. Θα είναι εδώ και θα είναι ωραίο να μονομαχήσουμε στις ειδικές. Εγώ ακόμα είμαι νέος και έχω πολλά χρόνια μπροστά μου. Για μένα δεν είναι κακό νέο η παραμονή του».
 
Ο τζένεραλ μάνατζερ της Citroen, Frederic Banzet, δήλωσε ότι η παραμονή του Loeb, του πιο επιτυχημένου οδηγού στην ιστορία του WRC, είναι σπουδαίο νέο για την εταιρία, η οποία έχει κερδίσει όλους τους τίτλους της μαζί του από το 2004 έως και σήμερα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ανακοίνωση της συμφωνίας έγινε από την Citroen Automobiles, και όχι την Citroen Racing! «Ο Sebastien Loeb είναι ένας σπουδαίος πρεσβευτής για την Citroen. Σήμερα, η εικόνα της εταιρίας και η δικιά του είναι άμεσα συνδεδεμένες. Εκφράζει την τόλμη, το αγωνιστικό πνεύμα και την αγάπη για τους αγώνες. Αξίες πολύ σημαντικές για εμάς. Είμαι περήφανοι για την πίστη που έδειξε στην Citroen, αλλά και για το γεγονός ότιο συνεχίζει την καριέρα του με την ομάδα που τον υποστήριξε από την αρχή της καριέρας του»._Π.Τ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ