X
Επικαιρότητα

VW Twin-Up concept

H VW θα παρουσιάσει στο Τόκιο ένα ακόμη concept του up!, το υβριδικό σύστημα του οποίου συνδυάζει ηλεκτρικό κινητήρα με diesel μηχανικό σύνολο, ενώ σύντομα θα εξελιχθεί σε μοντέλο παραγωγής.

H VW θα παρουσιάσει στο Τόκιο ένα ακόμη concept του up!, το υβριδικό σύστημα του οποίου συνδυάζει ηλεκτρικό κινητήρα με diesel μηχανικό σύνολο, ενώ σύντομα θα εξελιχθεί σε μοντέλο παραγωγής. Η νέα δημιουργία της γερμανικής εταιρείας ζυγίζει 1.205 κιλά, 410 περισσότερα από το XL1. Ο κινητήρας εσωτερικής καύσης του είναι ο ίδιος με την προαναφερόμενη κατασκευή, ο δικύλινδρος common-rail diesel των 800 κ.εκ., με απόδοση 47 ίππων και 119 Nm ροπή. Η συνδυαστική ισχύς του Twin-Up concept ανέρχεται στους 74 ίππους, ενώ για τη μετάδοση της κίνησης φροντίζει το κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη των επτά σχέσεων.

Το αυτοκίνητο επιταχύνει από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 15,7 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα στην υβριδική λειτουργία να ανέρχεται στα 140 χιλιόμετρα την ώρα. Η αυτονομία του με τη χρήση μόνο του ηλεκτροκινητήρα είναι 50 χιλιόμετρα, με την ανώτατη ταχύτητα στην περίπτωση αυτή να περιορίζεται στα 125 χιλιόμετρα την ώρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η μέση κατανάλωση του Twin-Up είναι μόλις 1,1 λίτρα ανά εκατό χιλιόμετρα, ενώ οι εκπομπές ρύπων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα είναι 27 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!