X
Επικαιρότητα

VW Space Up Blue Concept

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες, το τρίτο πρωτότυπο Up της VW , το Space Up Blue Concept. Το αυτοκίνητο θυμίζει αρκετά ένα άλλο μοντέλο της VW,  το Samba Bus, το οποίο είχε ξεκινήσει να κυκλοφορεί τη δεκαετία του ’50, για να γίνει λίγα χρόνια αργότερα, ανάρπαστο, από τους … χίπηδες.
Η βασική διαφορά του Space Up Blue Concept με το Samba Bus, από άποψη εξωτερικής εμφάνισης, είναι οι κόμπακτ διαστάσεις του πρώτου, αφού το γερμανικό πρωτότυπο, μόλις που ξεπερνά σε μέγεθος το MINI Cooper.
Στα μηχανικά μέρη, τα πράγματα γίνονται πιο περίπλοκα για το νέο Space Up Blue Concept, το οποίο διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα, με μπαταρία λιθίου.
Εκτός αυτού όμως, το αυτοκίνητο είναι εφοδιασμένο και με μια κυψέλη καυσίμου, η οποία, σε αντίθεση με τις κυψέλες χαμηλής θερμοκρασίας, μπορεί να αποδόσει σε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες, έως 160 βαθμών Κελσίου. Η κυψέλη αυτή καταναλώνει υδρογόνο και το μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια, η οποία στη συνέχεια φορτίζει το συσσωρευτή του αυτοκινήτου.
Με τις δυο τεχνολογίες σε ισχύ, το πρωτότυπο της VW μπορεί να φτάσει τα 120 χλμ/ώρα, ενώ σε περίπτωση που μόνο ο ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται σε λειτουργία, η μέγιστη ταχύτητα του αυτοκινήτου μειώνεται στα 105 χλμ/ώρα.
Το Space Up Blue Concept έχει 353 χιλιόμετρα αυτονομία. Από εκεί και πέρα, δεν μένει παρά ο ιδιοκτήτης του να το ξαναβάλει στην… πρίζα μίας οικιακής παροχής ρεύματος, ώστε να το ξαναφορτίσει!_Ε.Μ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!