top icon
Επικαιρότητα

VW Polo V

Το νέο VW Polo, που αισίως περνά στην πέμπτη κατά σειρά γενιά του, αποτελεί ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια της φετινής Έκθεσης.

Σχεδιαστικά, οι παραπομπές στο νέο Golf, αλλά και στο σπορτίφ Scirocco, τόσο εντός όσο και εκτός, είναι άμεσα διακριτές, με το γερμανικό αμάξωμα να αγγίζει πλέον… αισίως σε μήκος τα 4μ., όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους υπόλοιπους «πρωταγωνιστές» της σούπερ μινι κατηγορίας, κάτι που με τη σειρά του εγγυάται ικανοποιοητικούς χώρους. Ωστόσο, παρά τις αναμενόμενα… αυξητικές τάσεις του, το βάρος διατηρείται σε λογικά επίπεδα, όντας μάλιστα μειωμένο κατά 7,5% σε σχέση με τον πρόγονό του. 

Από πλευράς εξοπλισμού, οι Γερμανοί έκαναν το θαύμα τους, όντας φανατικοί θιασώτες της ασφάλειας, με το νέο γερμανικό «μικρό» να διαθέτει σε όλες του τις εκδόσεις, σύμφωνα με τους Γερμανούς, ESP και Hill Hold. 

Από εκεί και πέρα, ιδιαίτερο είναι το ενδιαφέον όσον αφορά τα μηχανικά μέρη και ιδιαίτερα τους 7 συνολικά κινητήρες, που φιλοξενούνται κάτω από το εμπρός καπό. Όσον αφορά τα βενζινοκίνητα σύνολα, που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τη χώρα μας, σημείο αναφοράς αποτελεί ο ολοκαίνουργιος (και πολυσυζητημένος) 1,2 TSI (4κύλινδρος), ο οποίος αποδίδει 105 ίππους καταναλώνοντας κατά μέσο όρο μόλις 5,5 λιτ./100 χλμ.
Η εμπορική διάθεση του νέου Polo, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιθυνόντων της VW, δεν αναμένεται πριν τα τέλη του προσεχούς Ιουνίου. Για τις τιμές ασφαλώς, ούτε λόγος. Μείνετε συντονισμένοι.. _Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ