top icon
Επικαιρότητα

VW: Νέο Touareg, επιστροφή στο Pikes Peak και πρεμιέρα για Jetta και Τ-Cross το 2018

Μέσω ενός ενημερωτικού βίντεο που ανήρτησε σε κανάλι της στο Youtube, η VW ρίχνει φως στις σημαντικές δράσεις και πρεμιέρες νέων μοντέλων για το 2018.

Το 2018 θα είναι μία ακόμα σημαντική χρονιά για τη VW, η οποία, όπως η ίδια προαναγγέλλει, θα εστιάσει την προσοχή της στο προσεχές 12μηνο στην πρεμιέρα αρκετών νέων μοντέλων, σε αγωνιστικές δραστηριότητες, και μάλιστα σε γνώριμα για αυτήν τερέν, καθώς και σε τεχνολογίες του μέλλοντος, με αιχμή του δόρατος φυσικά την «πολυφορεμένη» πλέον ηλεκτροκίνηση. Μέσω του σχετικού βίντεο στο κανάλι VW News μαθαίνουμε ότι στις αρχές της τρέχουσας ήδη χρονιάς θα πραγματοποιηθεί το εμπορικό ντεμπούτο του «μικρού» Up! GTi (περισσότερα για αυτό μπορείτε να διαβάσετε εδώ), ενώ μέσα στην άνοιξη θα δούμε να αποκαλύπτεται η τρίτη κατά σειρά γενιά του Touareg, ενός SUV που θα πατά στο δάπεδο της ομόσταβλης Cayenne. Θυμίζουμε πως τον Απρίλιο του 2016, η VW μας είχε δώσει μια πρώτη γεύση για τη σχεδιαστική –και όχι μόνο- κατεύθυνση που θα ακολουθήσει το νέο Sport Utility Vehicle της μάρκας μέσω της πρεμιέρας στην Έκθεση του Πεκίνου του πρωτοτύπουT-Prime Concept GTE (περισσότερα για αυτό μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Χωρίς να προσδιορίζεται ο ακριβής χρόνος λανσαρίσματός τους, η VW στέκεται επίσης στην παρουσίαση του νέου Jetta, καθώς και σε εκείνη του νέου TCross, ενός crossover μοντέλου που θα αποτελέσει την πιο «περιπετειώδη» παραλλαγή του Polo (περισσότερα για τη σχεδιαστική σπουδή που είδαμε πέρσι στη Γενεύη υπό τη σκέπη του ονόματος T-Cross Breeze Concept μπορείτε να διαβάσετε εδώ).  Από εκεί και πέρα, η γερμανική εταιρεία εξαγγέλλει την έλευση ενός ακόμα μέλους της ηλεκτρικής οικογένειας μοντέλων I.D., του τέταρτου κατά σειρά, που θα έρθει να πλαισιώσει τα ήδη γνωστά πρωτότυπα I.D. Hatchback, I.D. Buzz και I.D. Crozz.

Κλείνοντας το σύντομο αυτό preview της, η VW μας θυμίζει τη δεδηλωμένη εδώ και καιρό απόφασή της για επανεμφάνιση του ονόματός στη διάσημη ανάβαση του Pikes Peak με ένα νέο ηλεκτρικό αγωνιστικό πρωτότυπο το οποίο ήδη εξελίσσεται εν κρυπτώ.

«Το Pikes Peak Hill Climb είναι ένας από τους πιο γνωστούς αγώνες παγκοσμίως. Αποτελεί τεράστια πρόκληση και είναι εξαιρετικά κατάλληλη ευκαιρία για να αποδείξουμε τις δυνατότητες των επερχόμενων τεχνολογιών. Η ακραία αυτή δοκιμασία θα μας δώσει σημαντικά ευρήματα που θα ωφελήσουν τη μελλοντική ανάπτυξη και θα αναδείξουν τα προϊόντα μας και τις τεχνολογίες τους», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά το περασμένο φθινόπωρο ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της VW, Frank Welsch._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ