top icon
Επικαιρότητα

VW Iroc Coupe Scirocco

Την επιστροφή ενός ιστορικού ονόματος στη γκάμα της προετοιμάζει η VW, με την πρώτη παγκόσμια παρουσίαση στα τέλη του Σεπτεμβρίου στο Παρίσι του concept «Iroc coupe».

Πρόκειται για το Scirocco, που είχε εμφανιστεί το 1974 σχεδιασμένο από την Ιtal Design του Τζιουτζάρο κι ανταγωνιζόταν στην τότε αγορά τα «λαϊκά κουπέ» Οpel Manta και Ford Capri.
 
Το νέο Scirocco υπολογίζεται ότι θα αρχίσει να παράγεται στα τέλη του 2008, ώστε από το 2009 να είναι διαθέσιμο αρχικά στις αγορές της Βόρειας Αμερικής, μαζί με το Τiguan.
 
To αυτοκίνητο θα είναι μακρύτερο κατά 26 mm από το Golf, ενώ θα έχει 41 mm μεγαλύτερο πλάτος και 66 mm χαμηλότερο ύψος. Eπίσης, μεγαλύτερο θα είναι και το μεταξόνιό του, κατά 10 cm.
 
Στη διεθνή έκθεση της Πόλης του Φωτός θα το δούμε με τροχούς διαστάσεων 19 ιντσών, όμως το μοντέλο παραγωγής μάλλον θα έχει μικρότερους.  
Το νέο τετραθέσιο κουπέ θα εφοδιάζεται με τρεις κινητήρες: τον υπερτροφοδοτούμενο των 1.4 λίτρων, τον αντίστοιχων ιδιοτήτων δίλιτρο και τον V6 των 3.6 λίτρων, με απόδοση 280 ίππων.
 
Αργότερα φυσικά θα ακολουθήσει και η έκδοση 4Motion.
 
Αυτά τα μηχανικά σύνολα θα συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων ή –προαιρετικά- με σειριακό των επτά σχέσεων.   
 
Η Volkswagen πιστεύει ότι μπορεί να κατασκευάζει το αυτοκίνητο με ρυθμό 60.000 μονάδων το χρόνο, ενώ μια πρώτη εκτίμηση της τιμής του στη βασική έκδοση κάνει λόγο για 26.000 δολάρια.
 

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μήκος: 4.240 mm
Πλάτος: 1.800 mm
Ύψος: 1.400 mm
Μεταξόνιο: 2.680 mm
 
 
 
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ