X
Επικαιρότητα

VW Golf VΙ BlueMotion Concept

Μετά την αποκάλυψη του Golf VI, η VW δίνει τώρα στη δημοσιότητα τα στοιχεία για μία πρωτότυπη έκδοση, με την ονομασία BlueMotion.

Μετά την αποκάλυψη όλων των χαρακτηριστικών του Golf VI, η VW δίνει τώρα στη δημοσιότητα τα στοιχεία για μία πρωτότυπη έκδοση, με την ονομασία BlueMotion. Κάτω από το καπό η συγκεκριμένη κρύβει ένα κινητήρα 1,6 TDI common rail, ο οποίος αποδίδει 105 ίππους και 250 Nm στις 2.000 σ.α.λ. Η κατανάλωσή του παρουσιάζει την εντυπωσιακή τιμή των 3,2 λτ./100 χλμ. ενώ οι εκπομπές CO2 είναι μόλις 99 γρ./χλμ. Παρά την εντυπωσιακή οικονομία το Golf αυτό δεν είναι καθόλου αργό, αφού χρειάζεται 11,3 δλ. για τα πρώτα 100 χλμ. από στάση, με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 190 χλμ./ώρα.
Το BlueMotion χρησιμοποιεί αρκετά στοιχεία για να παρουσιάσει αυτά τα χαρακτηριστικά, όπως ελαστικά μειωμένης τριβής κύλισης, βελτιωμένη αεροδυναμική και μακρύτερες σχέσεις στο κιβώτιο ταχυτήτων. Για παράδειγμα, η αντίστοιχη έκδοση 2,0 TDI των 110 ίππων καταναλώνει σε μεικτό κύκλο 3,78 λτ./100 χλμ., ενώ οι εκπομπές των ρύπων CO2 φτάνουν τα 119 γρ./χλμ. Οι τιμές αυτές αντιστοιχούν στις επιδόσεις ενός μοντέλου BlueMotion πέμπτης γενιάς.
Οι τιμές του νέου Golf έχουν ήδη ανακοινωθεί στη Γερμανία. Το μοντέλο θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Παρισιού, ενώ το Μάρτιο αναμένεται να κυκλοφορήσει και στην Ελληνική αγορά.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!