X
Επικαιρότητα

VW Golf GTi Excessive

Μια ακόμα πιο σπορτίφ έκδοση του καταξιωμένου Golf GTi –υπό τη μορφή πρωτοτύπου προς το παρόν και την ονομασία Excessive- παρουσιάζει σήμερα η VW.

Μια ακόμα πιο σπορτίφ έκδοση του καταξιωμένου Golf GTi –υπό τη μορφή πρωτοτύπου προς το παρόν και την ονομασία Excessive- παρουσιάζει σήμερα η VW.
Οι διαφοροποιήσεις στα μηχανικά μέρη της συγκεκριμένης έκδοσης εντοπίζονται στις πιο σφικτές σε ρύθμιση και χαμηλότερες σε ύψος αναρτήσεις, στα φαρδύτερα μετατρόχια, στα τονισμένα κατά 30 χλστ. τόξα των τροχών που κοσμούνται από σκουρόχρωμες πλαστικές «προεκτάσεις» που συνδέουν τα τελευταία σε σχέση με τον εμπρός και πίσω άξονα, καθώς βέβαια και στα μεγαλύτερα φρένα, διαμέτρου 370 και 310 χλστ. εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Οι μαύρες ζάντες των 19 ιντσών είναι σχεδιασμένες από την BBS, με τα ημι-σλικ ελαστικά που τις συνοδεύουν να έχουν διάσταση 235/45. Σε ότι αφορά τον κινητήρα, δεν αναφέρονται αλλαγές, πέρα από την υιοθέτηση ενός πιο ελεύθερου και ελαφρύτερου σε βάρος συστήματος εξαγωγής, το οποίο έχει αυξήσει την ισχύ του γνωστού 2λιτρου κινητήρα στους 214 ίππους. Σχεδιαστικά, οι πλέον ουσιώδεις αλλαγές εντοπίζονται στο στην πιο επιθετική γρίλια, στο διαφορετικό προφυλακτήρα με τις μεγαλύτερες εισαγωγές, καθώς και στο νέο διαχύτη αέρα, κάτω ακριβώς από τον πίσω προφυλακτήρα.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση αν το νέο Golf GTi Excessive θα μείνει στη… θεωρία ή αν κάποια στιγμή πρόκειται να πάρει το δρόμο για τη γραμμή παραγωγής της γερμανικής εταιρείας. Αν αυτό συμβεί, η τοποθέτηση του, από πλευράς δυνατοτήτων και πρεστίζ, ανάμεσα στο Golf GTi και το Golf R πρέπει να θεωρείται κάτι παραπάνω από δεδομένη. _Χ.Α.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!