X
Επικαιρότητα

VW CrossBlue concept

H VW παρουσιάζει στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Detroit το concept ενός υβριδικού εξαθέσιου SUV οχήματος.

H VW παρουσιάζει στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Detroit το concept ενός υβριδικού εξαθέσιου SUV οχήματος.
Το υβριδικό σύστημα του αυτοκινήτου περιλαμβάνει ένα diesel μηχανικό σύνολο ισχύος 190 ίππων και δύο ηλεκτρικούς κινητήρες το οποίο συνεργάζεται με κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη DSG των έξι σχέσεων και παρέχει συνδυασμένη ισχύ 305 ίππων, διατηρώντας παράλληλα την κατανάλωση σε πολύ χαμηλά επίπεδα, της τάξεως των 2,1 λίτρων ανά 100 χιλιόμετρα.
Σύμφωνα με την εταιρεία, μπορεί να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε επτά δευτερόλεπτα, ενώ αν κινηθεί μόνο με τους ηλεκτρικούς κινητήρες του διαθέτει αυτονομία 33 περίπου χιλιομέτρων. Η τελική του ταχύτητα ανέρχεται στα 204 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ μόνο με τους ηλεκτροκινητήρες του μπορεί να αναπτύξει ανώτατη ταχύτητα 120 χιλιομέτρων την ώρα.

Το τετρακίνητο CrossBlue χρησιμοποιεί την ήδη γνωστή μας από τα μοντέλα του Group πλατφόρμα MQB και θα απευθύνεται κυρίως στην αγορά των ΗΠΑ και του Καναδά, όταν εξελιχθεί σε μοντέλο παραγωγής. Σχεδιάστηκε στη Γερμανία υπό τις οδηγίες του Walter de Silva (Head of Design VW Group) και του Klaus Bischoff (Head of Design VW Brand), με τη στενή συνεργασία της Volkswagen America. 

Προαιρετικά, θα μπορεί να διαθέτει τρεις θέσεις στην τρίτη σειρά καθισμάτων, αποκτώντας έτσι επταθέσια διάταξη.
Mήκος 4.987 χλστ.
Πλάτος 2.015 χλστ.
Ύψος 1.733 χλστ.
Μετατρόχιο εμπρός 1.686 χλστ.
Μετατρόχιο πίσω 1.696 χλστ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!