X
Επικαιρότητα

Βραβείο για τα κεραμικά φρένα της Porsche

Το βραβείο «Professor Ferdinand Porsche Prize 2007» απονεμήθηκε από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης στον μηχανολόγο μηχανικό Hans-Michael Güther (SGL Brakes/Meitingen). Στενός συνεργάτης της ομάδας ειδικών της Porsche, ο φετινός νικητής του βραβείου διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη των κεραμικών φρένων. Αυτό το σύστημα πέδησης, που ονομάζεται Porsche Ceramic Composite Brake (PCCB), είναι διαθέσιμο για όλα τα μοντέλα της 911 καθώς και τα μοντέλα Cayman S και Boxster S.
Σε σύγκριση με τα συμβατικά φρένα από χυτοσίδηρο, το σύστημα PCCB είναι αρκετά ελαφρύτερο σε βάρος, γεγονός που γίνεται ιδιαίτερα αντιληπτό στο ουσιαστικά βελτιωμένο κράτημα και στην εξαιρετική απόδοση των φρένων. Στην ομιλία του, ο Dr. Wendelin Wiedeking, Διευθύνων Σύμβουλος της Porsche AG και μέλος της κριτικής επιτροπής, τόνισε ότι «Το σύστημα PCCB προσφέρει σημαντικά καλύτερη απόδοση των φρένων, μικρότερη τριβή και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής απ’ ό,τι τα συμβατικά συστήματα πέδησης. Κατά συνέπεια, αποτελεί μια καινοτομία με όλη τη σημασία της λέξης, ενώ επιπλέον, προσφέρει πραγματική προστιθέμενη αξία στον πελάτη».
Το βραβείο «Καθηγητή Ferdinand Porsche 2007» θεσπίστηκε το 1976 από την Louise Piëch, κόρη του Καθηγητή Ferdinand Porsche. Φέτος απονέμεται για 15η φορά από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Αυτό το βραβείο μηχανολογίας συνοδεύεται από το ποσό των 50.000 ευρώ, χορηγία της Porsche Holding, Salzburg και Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG, Stuttgart, και τιμά εξέχοντες ειδικούς αυτοκινήτων, οι καινοτομίες των οποίων θα επηρεάσουν για μεγάλο διάστημα τις εξελίξεις της τεχνολογίας του αυτοκινήτου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!