top icon
Επικαιρότητα

Volvo XC60 Concept

Δόθηκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του «XC60 Concept», που η σουηδική εταιρεία θα παρουσιάσει τον Ιανουάριο, στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ. Το μοντέλο συνδυάζει αρκετά τολμηρά σχεδιαστικά στοιχεία και τεχνολογικές καινοτομίες, χωρίς να διαφοροποιείται από την εικόνα που όλοι γνωρίζουμε για τη Volvo.
 
Το μελλοντικό μικρό SUV, όπως άλλωστε και το C30, απευθύνεται σε νεανικό κοινό, όχι τόσο από πλευράς ηλικίας, όσο από πλευράς συνηθειών. Η εταιρεία υπολογίζει ότι μέσα στα επόμενα χρόνια οι πωλήσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας μέχρι το 2009 θα αυξηθούν κατά 75% και θα φτάσουν τις 443.000 μονάδες.

Στο εμπρός τμήμα του «XC60 Concept» ξεχωρίζουν τα ανάγλυφα νεύρα του καπό, που αρχίζουν από τις κολόνες της οροφής και καταλήγουν εκατέρωθεν της μεγάλης μάσκας, με το χρωμιωμένο πλαίσιο και το έμβλημα της σουηδικής εταιρείας. Τα στενά φωτιστικά σώματα ενσωματώνουν τα φλας και προεκτείνονται στο πλάι των εμπρός φτερών, δημιουργώντας δυναμική εξωτερική εικόνα.

Η επίδραση από το C30 είναι περισσότερο εμφανής στο πίσω μέρος του πρωτοτύπου.

Μία από τις καινοτομίες που θα φέρει το μελλοντικό μικρό SUV της Volvo θα είναι το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος, που στοχεύει στην αποφυγή μικροσυγκρούσεων μέσα στην πόλη και η εταιρεία το ονομάζει «City Safety».
 
To SUV της Volvo θα είναι διαθέσιμο στη αγορά στην οριστική του μορφή στις αρχές του 2009.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ