top icon
Επικαιρότητα

Volvo Concept XC Coupe

Το Concept XC Coupe δίνει μία πρώτη γεύση του design των μελλοντικών Cross Country και XC της Volvo και αποκαλύπτει επιπλέον σχεδιαστικά στοιχεία για το XC90, που αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του 2014

Το Concept XC Coupe δίνει μία πρώτη γεύση του design των μελλοντικών Cross Country και XC της Volvo και αποκαλύπτει επιπλέον σχεδιαστικά στοιχεία για το XC90, που αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του 2014

Το νέο πρωτότυπο της σουηδικής εταιρείας αποκαλύφθηκε στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Βορείου Αμερικής (North American International Auto ShowNAIAS). Πρόκειται για το δεύτερο πρωτότυπο της Volvo, μετά το Volvo Concept Coupe που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, τον περασμένο Σεπτέμβριο, που σκοπό έχει να δώσει μία σαφή εικόνα της σχεδιαστικής κατεύθυνσης που θα ακολουθήσει η μάρκα τα επόμενα χρόνια, με το design να παίζει κυρίαρχο ρόλο.

Το Volvo Concept XC Coupe είναι σημαντικό και για έναν επιπλέον λόγο: επιδεικνύει τις δυνατότητες που προσφέρει στη Volvo η Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture–SPA). Πρόκειται για τη νέα μέθοδο σχεδιασμού και κατασκευής μοντέλων της Volvo, που προσφέρει υψηλό βαθμό ευελιξίας, οικονομία κλίμακας και τη βάση για διαφορετικά μεταξύ τους μοντέλα που ταυτόχρονα έχουν ως κοινά χαρακτηριστικά την τεχνολογία ασφάλειας και το design.


Οι σχεδιαστές του Concept XC Coupe θέλησαν να δώσουν μία έντονη σπορ όψη στο μοντέλο τους. Η οικογένεια XC της Volvo απευθύνεται σε όσους αγαπούν τα σπορ και τους αρέσει η επαφή με τη φύση. Αυτό ώθησε τον Τόμας Ίνγκενλατ, ανώτερο αντιπρόεδρο σχεδιασμού της Volvo και την ομάδα του, να αντλήσουν έμπνευση από τη μοντέρνα σχεδίαση του αθλητικού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «όσοι αγαπούν τα δυναμικά αθλήματα αποζητούν έντονες συγκινήσεις και συνεχώς νέες προκλήσεις. Για το λόγο αυτό έχουν μάθει να βασίζονται σε κορυφαίο σπορ εξοπλισμό, που προσφέρει παράλληλα ελευθερία και προστασία. Αυτό το lifestyle εκφράζει το Concept XC Coupe, που συνδυάζει εκλεπτυσμένο design με την υπόσχεση να σε οδηγήσει στον κόσμο της περιπέτειας αλλά και να σε φέρει πίσω, με ασφάλεια!»


Στο Volvo Concept XC Coupe επελέγη το πορτοκαλί ως χρώμα και η μαλακή γόμα σε ματ απόχρωση ως υλικό, για να τονίσουν συγκεκριμένες σχεδιαστικές εξωτερικές λεπτομέρειες. Δεν έλειψαν φυσικά, παραδοσιακά στοιχεία της SUV κατηγορίας, όπως σπόιλερ και πλαϊνές ποδιές, δοσμένες όμως σε μια πιο μοντέρνα γραμμή, με στόχο να ισορροπήσουν το αισθητικό αποτέλεσμα με τη λειτουργικότητα.


 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ