X
Επικαιρότητα

Volvo Concept Coupe

Η σουηδική εταιρεία παρουσιάζει στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης ένα concept που σηματοδοτεί τη νέα εποχή της, παραπέμποντας στο θρυλικό Ρ1800.

Πρόκειται για μια coupe δημιουργία, με σύγχρονο στιλ και πολυτέλεια, που σε αρκετά σημεία του παραπέμπει στο κλασικό για τη Volvo P1800 της δεκαετίας του ’60. Το concept που βλέπουμε στη γερμανική πόλη διαθέτει πανοραμική γυάλινη οροφή και τροχούς διαστάσεων 21 ιντσών.

To Volvo Concept Coupe έχει σχεδιαστεί από τον αντιπρόεδρο σχεδιασμού της εταιρείας Τόμας Ίνγκελαθ και βασίζεται στη νέα αρθρωτή πλατφόρμα Scalable Product Architecture (SPΑ).

Την κίνησή του φροντίζει ένα υβριδικό σύνολο που στοιχειοθετείται από το νέο δίλιτρο κινητήρα Drive-E και έναν ηλεκτρικό κινητήρα που κινεί τον πίσω άξονα. Η συνδυασμένη ισχύς ανέρχεται, σύμφωνα με τη σουηδική εταιρεία, στους 400 ίππους. Η ροπή του ξεπερνά τα 61 χλγμ.


Πληροφορίες για επικείμενη παραγωγή του δεν υπάρχουν ακόμα, είναι όμως βέβαιο ότι το Concept Coupe θα επηρρεάσει σχεδιαστικά τα μελλοντικά μοντέλα της Volvo.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!