top icon
Επικαιρότητα

Volkswagen Up Lite Concept

H VW παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες ένα ακόμη πρωτότυπο, που αποτελεί τεχνική βελτίωση του «L1 Concept» που είδαμε το Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη.

H Volkswagen παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες ένα ακόμη πρωτότυπο, που αποτελεί τεχνική βελτίωση του «L1 Concept» που είδαμε το Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη.
 
Για τη συγκεκριμένη κατασκευή η γερμανική εταιρεία ανακοινώνει μέση κατανάλωση μόλις 2,44 λτ/100 χλμ, η οποία αποτελεί την καλύτερη που έχει δημοσιοποιηθεί μέχρι στιγμής, με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που ανέρχονται σε μόλις 65 γρ/χλμ. Η αυτονομία του «Up! Lite Concept» σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην Πόλη των Αγγέλων είναι 800 περίπου χιλιόμετρα, με τη χωρητικότητα της δεξαμενής καυσίμων του συνολικού βάρους 695 κιλών αυτοκινήτου να βρίσκεται στα 20 λίτρα. 
 
Το νέο concept της VW διαθέτει ένα δικύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 800 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 51 ίππους στις 4.000 σ.α.λ., με τη μέγιστη ροπή να καταγράφεται στα 12,2 χλγμ. από τις 1.800 έως τις 2.250 σ.α.λ. Αυτό το μηχανικό σύνολο συνοδεύεται από έναν ηλεκτροκινητήρα με μπαταρία ιόντων λιθίου, ο οποίος αποδίδει 10 KW. Η συνδυασμένη ισχύς των 65 ίππων και των δύο επιτρέπει στο αυτοκίνητο να αναπτύσσει ανώτατη ταχύτητα 160 χλμ/ώρα και να επιταχύνει από στάση έως τα 100 χλμ/ώρα σε 12,5 δευτερόλεπτα.  
 
Το «Up! Lite Concept» εφοδιάζεται με σύστημα Start & Stop, ενώ ως κιβώτιο ταχυτήτων χρησιμοποιεί το γνωστό μας DSG των επτά σχέσεων. Η οροφή του είναι κατασκευασμένη από ίνες άνθρακα βάρους 3,3 κιλών, ενώ γενικότερα έχει γίνει σε μεγάλο βαθμό χρήση αλουμινίου, χάλυβα και ινών άνθρακα.   
 
Στα συστήματά τουσυγκαταλέγεται το ESP, ενώ τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν εμπρός φώτα ομίχλης, LED φώτα ημέρας και τροχοί αλουμινίου 18ιντσών. Ο εσωτερικός εξοπλισμός τουδιαθέτει οθόνη αφής 5,7 ιντσών, MP3 player, σύνδεση στο Internet και τηλέφωνο.
 
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μήκος: 3,8 μ.
Πλάτος: 1,6 μ.
Ύψος: 1,4 μ.

Μεταξόνιο

: 2,45 μ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ