X
Επικαιρότητα

Volkswagen Taigun concept

Στην 27η διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Σάο Πάολο η Volkswagen παρουσιάζει στο κοινό του αυτοκινήτου ένα πολύ ενδιαφέρον concept.

Στην 27η διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Σάο Πάολο η Volkswagen παρουσιάζει στο κοινό του αυτοκινήτου ένα πολύ ενδιαφέρον concept.
Πρόκειται για το Τaigun (παιχνίδι λέξεων με το Tiguan), ένα μικρό 4θυρο SUV βασισμένο στη «New Small Family» πλατφόρμα της εταιρείας, που «γέννησε» και το up! Mε εξωτερικές διαστάσεις λίγο μεγαλύτερες του μίνι μοντέλου πόλης της Volkswagen, το αυτοκίνητο εντυπωσιάζει με τους χώρους που διαθέτει στο εσωτερικό του. Ο χώρος αποσκευών του φθάνει τα 280 λίτρα, που γίνονται 987 με την κατάκλιση των πίσω καθισμάτων.

Ο κινητήρας του βάρους 985 κιλών 4θέσιου concept είναι ο γνωστός μας τρικύλινδρος turbo βενζίνης του ενός λίτρου, ισχυροποιημένος όμως περαιτέρω, με αποτέλεσμα να αποδίδει 100 ίππους στις 5.000 σ.α.λ. και 17,8 χλγμ. ροπής. Το συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων των έξι σχέσεων.

Από πλευράς επιδόσεων, η τελική του ταχύτητα ανέρχεται σύμφωνα με την εταιρεία στα 186 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ επιταχύνει από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 9,2 δευτερόλεπτα. Όσο για τη μέση κατανάλωση, αυτή ανέρχεται στα 4,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Πρόκειται σίγουρα για μια πολύ ενδιαφέρουσα κατασκευή, που θα εξελιχθεί σε μοντέλο παραγωγής, το οποίο σαφώς δεν θα απευθύνεται μόνο στην αγορά της Βραζιλίας.

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μήκος: 3.860 χλστ.
Πλάτος: 1.730 χλστ.
Μεταξόνιο: 2.470 χλστ.
Μετατρόχιο εμπρός: 1.473 χλστ.
Μετατρόχιο πίσω: 1.473 χλστ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!