X
Επικαιρότητα

Volkswagen Scirocco GT 24

Από τον 24ωρο αγώνα αντοχής του Νίρμπουργκρινγκ έχει λάβει την ονομασία της η αγωνιστική έκδοση του VW Scirocco. Αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο, αφού το Scirocco «GT24» θα πραγματοποιήσει το αγωνιστικό του ντεμπούτο στον ίδιο αγώνα, ο οποίος θα διεξαχθεί το επόμενο Σάββατο. Το αυτοκίνητο, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο «GT1 Meet» στην Αυστρία, είναι εξοπλισμένο με τετρακύλινδρο δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης άμεσου ψεκασμού ΤSi, ο οποίος αποδίδει 325 ίππους στις 6.500 σ.α.λ. και 33,3 χλγμ. ροπής, μόλις από τις 2.100 σ.α.λ.
Αυτός συνεργάζεται με το γνωστό κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων διπλού συμπλέκτη "DSG" της Volkswagen. Στο Νίρμπουργκρινγκ, στο τιμόνι του Scirocco GT24 θα βρεθούν ο παλιός οδηγός F1 Hans-Joachim Stuck, ο πρωταθλητής του WRC Carlos Sainz καθώς και ο επικεφαλής του τμήματος εξέλιξης της Volkswagen Ulrich Hackenberg.
Το «GT24» έχει φυσικά μεγαλύτερες διαστάσεις από το Scirocco, καθώς συγκριτικά με αυτό είναι μακρύτερο κατά 227 mm, ενώ διαθέτει και 61 mm μεγαλύτερο πλάτος. Ακόμη, είναι κατά 178 κιλά ελαφρύτερο από το «συμβατικό» Scirocco, φθάνοντας συνολικά τα 1.120 κιλά.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!