top icon
Επικαιρότητα

Volkswagen Nanospyder Concept

Ένα όχημα που παραπέμπει στο μέλλον των σύγχρονων μέσων μεταφοράς, παρουσίασε μια ομάδα σχεδιαστών της VW από την Καλιφόρνια. Το πρωτότυπο «Nanospyder» είναι ένα διθέσιο όχημα βασισμένο στη νανοτεχνολογία και χαρακτηρίζεται από την τεχνολογία που διαθέτει: κυψέλες καυσίμου υδρογόνου, ηλιακή ενέργεια και τροχούς με ενσωματωμένους ηλεκτροκινητήρες.
 
Το αυτοκίνητο είναι δημιουργία τριών νεαρών ανθρώπων (Patrick Faulwetter, Daniel Simon και Ian Hilton) που δουλεύουν στο Κέντρο Σχεδιασμού της Volkswagen στη Σάντα Μόνικα. Σύμφωνα με τη λογική τους, το «Nanospyder» μπορεί να κατασκευαστεί δικτυωτά, με χρήση δισεκατομμυρίων μικροσκοπικών νανοσυσκευών, που θα έχουν διάμετρο μικρότερη του μισού millimeter. Κάθε μία από αυτές θα μπορεί να προγραμματίζεται ώστε να είναι πιο ισχυρή ή πιο ασθενής, ανάλογα με τις απαιτήσεις, που σημαίνει ότι μπορούν έτσι να δημιουργηθούν ενεργές ζώνες πρόσκρουσης.

Το «Nanospyder» δημιουργήθηκε για τον τρίτο διαγωνισμό «Los Angeles Design», του οποίου ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 30 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Los Angeles.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ