X
Επικαιρότητα

Volkswagen BlueMotion

Τρεις νέες εκδόσεις «BlueMotion» παρουσιάζει στη Φρανκφούρτη η VW, μειώνοντας κι άλλο τους ρύπους στα αυτοκίνητα παραγωγής που υιοθετούν τη συγκεκριμένη τεχνολογία.

Tο νέο Polo, το Golf και το Passat με τους πετρελαιοκινητήρες τεχνολογίας «BlueMotion» εκμπέμπουν κατά σειρά διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα 87, 99 και 114 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

«Καθαρότερο» όλων το Polo BlueMotion, με τον τρικύλινδρο diesel των 1.2 λίτρων, που αποδίδει 75 ίππους και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων πέντε σχέσεων. Μόλις 87 γρ./χλμ., με τη συνδρομή και του συστήματος Stop-Start, που τοποθετείται και στα άλλα δύο μοντέλα της εταιρείας.
Tο GolfBlueMotion κινεί ένα μηχανικό σύνολο των 1.6 λίτρων, TDIcommonraildiesel με απόδοση 105 ίππων, με τον οποίο επιτυγχάνει εκπομπές CO2 99 γρ.χλμ. Ο συγκεκριμένος κινητήρας τοποθετείται και στο PassatBlueMotion, αντικαθιστώντας τον δίλιτρο ΤDI και κατεβάζοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τα 128 στα 114 γρ./χλμ.
Περισσότερα στοιχεία για τα αυτοκίνητα θα ανακοινωθούν αργότερα, ενώ θα είναι διαθέσιμα στην ευρωπαϊκή αγορά πό τις αρχές του 2010.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!