top icon
Επικαιρότητα

Volkswagen: απεργία στη Βραζιλία

Mετά την διευθέτηση της απεργίας των εργαζομένων της στο Μεξικό, η Volkswagen έχει τώρα να πράξει κάτι ανάλογο για να λήξει η κινητοποίηση των 12.000 εργαζομένων της στο μεγαλύτερο εργοστάσιο που διατηρεί στη Βραζιλία. Αιτία της νέας απεργίας διαρκείας είναι η απόφαση της εταιρείας να καταργήσει 1.800 θέσεις εργασίας στη βιομηχανική μονάδα της Ανσιέτα στο Σάο Πάολο.
 
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Volkswagen και των συνδικαλιστικών οργάνων των εργαζομένων δεν έφεραν αποτέλεσμα, καθώς η εταιρεία δεν υποχώρησε από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσής της, που προβλέπει την περικοπή 3.600 θέσεων εργασίας στο χρονικό διάστημα των επόμενων δύο ετών.
 
Η ζημιά για την VW αναμένεται σοβαρή, αν υπολογίσει κανείς πως η απεργία μιας μόνο ημέρας τον Μάιο και στις πέντε μονάδες που διατηρεί στη Βραζιλία της κόστισε την καθυστέρηση παραγωγής 2.500 οχημάτων.
 
Στην Ανσιέτα, που η εταιρεία απείλησε να κλείσει εντελώς αν δεν «περάσει» το δικό της σχέδιο αναδιάρθρωσης, παράγονται καθημερινά 960 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και το μοντέλο «Fox». 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ