top icon
Επικαιρότητα

Toyota Prius V και Prius C Concept!

Δύο ενδιαφέροντα μοντέλα, ένα πρωτότυπο και ένα μαζικής παραγωγής για την αγορά της Β. Αμερικής, παρουσίασε επίσημα η Toyota στην Έκθεση του Ντιτρόιτ, διευρύνοντας με τον τρόπο αυτό τη γκάμα του «καθαρού» Prius.

Δύο ενδιαφέροντα μοντέλα, ένα πρωτότυπο και ένα μαζικής παραγωγής για την αγορά της Β. Αμερικής, παρουσίασε επίσημα η Toyota στην Έκθεση του Ντιτρόιτ, διευρύνοντας με τον τρόπο αυτό τη γκάμα του «καθαρού» Prius.
 
Μπορεί να πρόκειται για δύο «ειδικά» μοντέλα, παρ’ όλα αυτά, όμως, τόσο στο Prius V με τις άφθονες… πολυχρηστικές του δυνατότητες, όσο και το πρωτότυπο C Concept, κατάφεραν να κλέψουν την παράσταση στην Έκθεση του Ντιτρόιτ, δείχνοντας ουσιαστικά το μέλλον και, πρακτικά, τον προσανατολισμό του πρωτοπόρου στον τομέα των οικολογικών αυτοκινήτων Ιάπωνα κατασκευαστή. Επί της ουσίας, όσον αφορά το Prius V, δεν πρόκειται παρά για την πολυμορφική -όπως σας είχαμε με παλαιότερες αναφορές μας προαναγγείλει- εκδοχή του γνωστού μας Prius. Σχεδιαστικά, οι διαφοροποιήσεις είναι κάτι παραπάνω από προφανείς (σημ.: παρά τον… όγκο του, το αμάξωμα του νέου Prius V έχει να επιδείξει τον εντυπωσιακό για την κατηγορία συντελεστή οπισθέλκουσας, που αγγίζει την τιμή 0,29), τη στιγμή μάλιστα που οι διαθέσιμοι για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους χώροι είναι αισθητά επαρκέστεροι σε σύγκριση με την 4θυρη και τρίτη κατά σειρά εκδοχή του υβριδικού μοντέλου της Toyota. Από πλευράς διαστάσεων τώρα, το Prius V κατατάσσεται στην κατηγορία D, με το μήκος να υπερβαίνει το άτυπο φράγμα των 4,6 μ., ενώ το μεταξόνιο αγγίζει οριακά τα 2,8 μ. Κλείνοντας το κεφάλαιο «Prius V» αξίζει να προσθέσουμε πως το υβριδικό σύστημα κίνησης του οχήματος αποδίδει και εδώ 136 ίππους, ενώ μέχρι και αυτή τη στιγμή άγνωστο παραμένει αν τελικά θα επιτραπεί η… είσοδός του και στην ευρωπαϊκή αγορά.  


 

Όσο για το εντυπωσιακό στην όψη C Concept (C όπως λέμε City), είναι προφανές ότι πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη σπουδή της ιαπωνικής εταιρείας πάνω στο κεφάλαιο «υβριδικό αυτοκίνητο πόλης».  Το ακόμα πιο ενδιαφέρον στοιχείο σε αυτό, πέραν ασφαλώς της συνολικής του… φιγούρας, που δια γυμνού οφθαλμού φαντάζει αρκούντως φουτουριστική, είναι ότι ανοίγει το δρόμο σε μια εντελώς νέα και «καθαρή» ασφαλώς γενιά μικρών αυτοκινήτων πόλης για τον Ιάπωνα κατασκευαστή, και μάλιστα στην πιο πρακτική 5θυρη συσκευασία. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το νέο Prius C Concept αναμένεται να μπει στη γραμμή παραγωγής της Toyota κάποια στιγμή μέσα στο 2012 (πιθανότητα, από το δεύτερο μισό της χρονιάς και εξής) σε άγνωστη προς το παρόν τελική μορφή. Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, αναμένουμε νεότερες εξελίξεις και πληροφορίες, όσον αφορά στην επέκταση-διεύρυνση της οικογένειας Prius. _Χ.Α.  

 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ