X
Επικαιρότητα

Toyota Prius Plug-in Hybrid

Η Toyota ανακοίνωσε τα ονόματα των πέντε Βέλγων εταίρων που επιλέχθηκαν για το περιορισμένο πρόγραμμα μίσθωσης του Prius Plug-in Hybrid (PHV).

Σχεδόν 600 Prius Plug-in Hybrid κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο στο πλαίσιο ενός προγράμματος δοκιμών υπό πραγματικές συνθήκες και με ιδιαίτερη έμφαση στη μελλοντική μαζική κυκλοφορία του αυτοκινήτου στην αγορά. Περίπου 200 από τα 600 οχήματα προορίζονται για 18 Ευρωπαϊκές χώρες. Η πλειοψηφία των αυτοκινήτων της Ευρώπης χρησιμοποιείται σε μία δοκιμή μεγάλης κλίμακας στο Στρασβούργο που ξεκίνησε στις 27 Απριλίου, 2010. Πέντε αυτοκίνητα εκχωρήθηκαν στο Βέλγιο.
Μετά την αξιολόγηση διαφόρων υποψηφίων, η Toyota επιβεβαιώνει τους εξής πέντε εταίρους: Colruyt, Telenet, Agoria, Federal Public Service for Mobility & Transportation και Jos Delbeke, επικεφαλής Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Περιβάλλον. Στις αρχές Ιουλίου, τα αυτοκίνητα θα παραδοθούν επισήμως στους εταίρους οι οποίοι θα τα χρησιμοποιήσουν για τρία χρόνια.
Ένα Plug-in Hybrid Vehicle χρησιμοποιεί την πλήρως υβριδική τεχνολογία της Toyota, με το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι η μπαταρία του μπορεί να επαναφορτιστεί σε μία στάνταρ ηλεκτρική πρίζα. Σε μικρές αποστάσεις μπορεί να οδηγηθεί σαν ηλεκτρικό όχημα για αθόρυβες μετακινήσεις μηδενικών εκπομπών CO2. Σε μεγαλύτερες αποστάσεις το PHV λειτουργεί σαν συμβατικό υβριδικό, προσφέροντας όλα τα οφέλη της πλήρως υβριδικής τεχνολογίας της Toyota, όπως χαμηλούς ρύπους, μειωμένη κατανάλωση. Η Toyota εκτιμά ότι το PHV θα έχει απαράμιλλη απόδοση καυσίμου και, κατά συνέπεια, εξαιρετικά χαμηλές εκπομπές ρύπων – συγκριτικά με οποιοδήποτε άλλο όχημα μαζικής παραγωγής κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά. Το νέο Prius Plug-in Hybrid, που βασίζεται στην τρίτη γενιά Prius, χρησιμοποιεί μπαταρία ιόντων λιθίου και εκπέμπει μόλις 59g CO2 / km στο Νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!