top icon
Επικαιρότητα

Toyota Prius Next generation

Η ώρα που θα κυκλοφορήσει το νέο Prius πλησιάζει. Ήδη οι πρώτες φωτογραφίες έκαναν την εμφάνισή τους.

Η ώρα που θα κυκλοφορήσει το νέο Prius πλησιάζει. Ήδη οι πρώτες φωτογραφίες έκαναν την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο και πριν προφτάσουμε να επικοινωνήσουμε με την Toyota για να επιβεβαιώσουμε την εγκυρότητά τους, είδαμε μία δήλωση στο blog της εταιρίας που λέει ακριβώς αυτό. Σύμφωνα λοιπόν με το συντάκτη του Toyota Open Road blog, John F. Thompson, οι φωτογραφίες είναι επίσημες και χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες διατείνεται πως το νέο Prius θα διατηρήσει όλα του τα χαρακτηριστικά, ενώ θα είναι επιπλέον πιο ευρύχωρο και πιο οικονομικό.
 
Το δημοφιλές υβριδικό μοντέλο της Toyota αναμένεται το 2010, ενώ όπως όλα δείχνουν θα το δούμε από κοντά για πρώτη φόρα στην Έκθεση του Ντιτρόιτ τον Ιανουάριο του 2009. Οι διαστάσεις του θα είναι ελαφρά αυξημένες και θα διαθέτει ένα νέο, πιο αποδοτικό συνδυασμό κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρα. Σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες αλλαγές θα υπάρξουν και στο θέμα του συσσωρευτή, καθώς οι Ιάπωνες μηχανικοί εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να αντικαταστήσουν τη συστοιχία NiMh με μία καινούρια Li-ion, η οποία εξασφαλίζει μικρότερες διαστάσεις και ταυτόχρονα μεγαλύτερη αυτονομία.
 
Το σημαντικότερο, ωστόσο, νέο είναι η απόφαση της εταιρίας να παράγει το Prius και σε άλλους τύπους αμαξωμάτων, όπως στέισον και κουπέ, που θα συμπληρώνουν τη βασική, πεντάθυρη έκδοση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ