X
Επικαιρότητα

Toyota iQ

Τρεις εβδομάδες πριν από την έκθεση του Παρισιού, η Toyota έδωσε στη δημοσιότητα μία σειρά φωτογραφιών του πολυαναμενόμενου iQ.

Τρεις περίπου εβδομάδες πριν από την επίσημη έναρξη της έκθεσης του Παρισιού η Toyota έδωσε στη δημοσιότητα μία σειρά φωτογραφιών του πολυαναμενόμενου iQ, στην τελική του πλέον μορφή. Το εν λόγω μοντέλο παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο τον περασμένο Μάρτιο, στην έκθεση της Γενεύης.
Πρόκειται για ένα επαναστατικής σχεδίασης όχημα, με τέσσερις θέσεις και μήκος μικρότερο από 3 μέτρα. Για την κατασκευή του η Toyota βασίστηκε σε μία σειρά από κατασκευαστικές καινοτομίες, όπως η χρήση ενός λεπτότατου, επίπεδου ρεζερβουάρ που ελαχιστοποιεί τους πίσω προβόλους και αυξάνει την χωρητικότητα της καμπίνας των επιβατών. Το ιδιαίτερα διαμορφωμένο ταμπλό επιτρέπει στον συνοδηγό να μετατοπιστεί πολύ μπροστά, ούτως ώστε πίσω του να χωράει ένας επιβάτης κανονικών διαστάσεων.
Με τη σειρά του, το σύστημα διεύθυνσης τοποθετήθηκε ψηλότερα στον χώρο του κινητήρα, συμβάλλοντας στην συνολική προσπάθεια σμίκρυνσης. Αντίστοιχα, οι εξαιρετικά κόμπακτ διαστάσεις της μονάδας του κλιματισμού, αυξάνουν τον χώρο που έχει στην διάθεση του ο συνοδηγός. Τέλος, η λεπτή σιλουέτα των καθισμάτων, αποφέρει ένα όφελος 40 χλστ. σε ότι αφορά τον διαθέσιμο χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών.
Ιδιαίτερες πληροφορίες για τα μηχανικά σύνολα με τα οποία θα εφοδιάζεται δεν έχουν γίνει γνωστές, η Toyota όμως έχει ανακοινώσει ότι στη βασική του έκδοση το iQ θα εκπέμπει μόλις 99 γραμμάρια CO2/χλμ., αποδεικνύοντας εμπράκτως τις περιβαλλοντικές της ανυσηχίες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!