X
Επικαιρότητα

Toyota FT-HS hybrid concept

Ένα νέο sport concept υβριδικού χαρακτήρα θα παρουσιάσει η Τoyota στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ.
Το «FT-HS» hybrid concept «γεννήθηκε» στο σχεδιαστικό κέντρο της Toyota στο Newport Beach της California, ενώ αποτελεί συνεργασία της Toyota North America και της CALTY Design Research.
Η τελευταία, με επικεφαλής του συγκεκριμένου προγράμματος τον Alex Shen, είχε και την κύρια ευθύνη του εξωτερικού σχεδιασμού.
Το αυτοκίνητο εκφράζει την άποψη της Toyota για το πώς θα πρέπει να είναι ένα sport αυτοκίνητο του 21ου αιώνα, που πέρα από τα χαρακτηριστικά αυτού του είδους θα πρέπει να είναι ασφαλές και να μη ζημιώνει το περιβάλλον με ρύπους. 
Για την κατασκευή του διθέσιου «FT-HS» χρησιμοποιήθηκαν αρκετά «προωθημένα» υλικά και μέταλλα, πέρα από το carbon fibre και το τιτάνιο.
Στο φουτουριστικό εσωτερικό του αυτοκινήτου δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ευκολία και στην ευχαρίστηση του οδηγού, ενώ αερόσακοι οροφής υψηλής τεχνολογίας προστατεύουν τα κεφάλια εκείνου και του συνεπιβάτη του.
Ο ηλεκτροκινητήρας του «FT-HS» συνεργάζεται με V6 κινητήρα βενζίνης, χωρητικότητας 3.5 λίτρων και απόδοσης που ξεπερνά τους 400 ίππους.       

ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Μήκος: 4,32 μ.
Πλάτος: 1,86 μ.
Ύψος: 1,29 μ.
Μεταξόνιο: 2,65 μ.
Ελαστικά εμπρός: 245/35R21
Ελαστικά πίσω: 285/30R21
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!