X
Επικαιρότητα

Toyota FT-86 Open concept

Η ιαπωνική εταιρεία παρουσιάζει στη Γενεύη το concept της convertible έκδοσης του GT86.

Με στόχο να βολιδοσκοπήσει τις αντιδράσεις των αγοραστών στο ενδεχόμενο μιας ανοιχτής έκδοσης του GT86, 2ου στον ευρωπαϊκό θεσμό Car of the Year 2013, η Toyota παρουσίασε το FT-86 Open. Mε άλλα λόγια, ένα πρωτότυπο με μαλακή οροφή 2+2 θέσεων.
Οι διαστάσεις παραμένουν όμοιες με αυτές του κουπέ (4.240x1.750×1.270 χιλ.). Εκτός των διαστάσεων, είναι κοινά και τα μηχανικά μέρη με το GT86. Ατμοσφαιρικός, επίπεδος κινητήρας 1.998 κ.εκ. άμεσου ψεκασμού, που παράγει ειδική ισχύ 100 ίππους στο λίτρο.
Η κίνηση μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου χειροκίνητου ή αυτόματου κιβωτίου. Σύμφωνα με την Toyota, έχουν επισημανθεί πολλά σημεία που θα εκτιμηθούν ως προς τη συμβολή τους στην ακαμψία του πλαισίου, το βάρος, ακόμα και την αεροδυναμική.
Οι πόρτες χωρίς πλαίσιο στο GT86 δείχνουν ότι η Cabrio έκδοση ήταν στα σχέδια της εταιρείας. Μάλιστα, το χαμηλό κέντρο βάρους του GT86, που παίζει σημαντικό ρόλο στην ισορροπία του αυτοκινήτου (460 χιλιοστά) με την προσθήκη της υφασμάτινης οροφής, αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!