top icon
Επικαιρότητα

Toyota FCHV-adv

Ένα ακόμα βήμα στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου πραγματοποιεί η Toyota, με το νέο της μοντέλο FCHV-adv. Το όχημα αυτό, το οποίο έχει πάρει ήδη έγκριση για να κυκλοφορήσει στην Ιαπωνία, διαθέτει ένα νέο συσσωρευτή κυψελών καυσίμου, ο οποίος εξασφαλίσει υψηλότερες επιδόσεις. Χάρη σε αυτόν, το αυτοκίνητο διαθέτει πλέον αυτονομία 830 χλμ, υπερδιπλάσια από εκείνη του προκατόχου του, FCHV, η οποία δεν ξεπερνούσε τα 330 χλμ.

Η μεγαλύτερη αυτονομία κατέστη δυνατή, χάρη σε μία σειρά βελτιώσεων που, εκτός από την αναβαθμισμένη μονάδα κυψελών καυσίμου, περιλαμβάνουν ένα καλύτερο σύστημα επαναφόρτισης κατά τη διάρκεια της πέδησης, ανθεκτικότερες κυψέλες καυσίμου καθώς και μείωση της ενέργειας που κατανάλωνε το εφεδρικό σύστημα.

Επιπροσθέτως, οι υπεύθυνοι της ιαπωνικής εταιρίας, ασχολήθηκαν αρκετά και με το μπλοκ της μονάδας κυψελών καυσίμου, Membrane Electrode Assembly, λύνοντας ένα πρόβλημα που υπήρχε, σχετικά με την εσωτερική παραγωγή νερού, στις χαμηλές θερμοκρασίες. Έτσι εξασφάλισαν την απρόσκοπτη λειτουργία του αυτοκινήτου ακόμα και στους -30 βαθμούς Κελσίου.

Ποιος θεωρείτε ότι θα είναι ο νικητής του φετινού EKO Ράλλυ Ακρόπολις;

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ