X
Επικαιρότητα

Toyota: Επενδύσεις 2,3 δις ευρώ στην αυτόνομη οδήγηση

Η Toyota ιδρύει με έδρα το Τόκιο το ανάλογο τμήμα που θα αναλάβει την εξέλιξη των μελλοντικών συστημάτων αυτόνομης οδήγησης που θα χρησιμοποιούν τα επερχόμενα μοντέλα της.

Η ιαπωνική εταιρεία αναγνωρίζει πως για την αποτελεσματικότητα και ορθή λειτουργία ενός συστήματος αυτόνομης οδήγησης είναι ανάγκη να «γραφτούν» εκατομμύρια γραμμές κώδικα. Για το λόγο αυτό, όπως ανακοινώθηκε χθες, το ιαπωνικό εργοστάσιο προχωρά στην ίδρυση ενός ανεξάρτητου βραχίονα, του Toyota Research Institute-Advanced Development, που με έδρα το Τόκιο και 1.000 εργαζομένους-προγραμματιστές, θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες στον τομέα της έρευνας για τη δημιουργία «λειτουργικών συστημάτων πιλοτικής οδήγησης», και φυσικά των κατάλληλων λογισμικών, τα οποία θα δούμε στο εγγύς μέλλον στα μοντέλα του Ιάπωνα κατασκευαστή.

Το όλο εγχείρημα θα χρηματοδοτηθεί από την ίδια την Toyota με κεφάλαια ύψους 2,3 δις ευρώ, ενώ επικεφαλής της όλης προσπάθειας θα είναι ο James Kuffner. Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω παράρτημα ελέγχεται κατά 90% από την Toyota, με τις Denso και Aisin Seiki να κατέχουν από 5%.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Toyota έχει ήδη ξεκινήσει την επένδυση ύψους 1 δις δολαρίων για την εξέλιξη συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης (AI). Όπως ανακοινώθηκε, στόχος της Toyota είναι οι κατακτήσεις της Toyota Research Institute-Advanced Development τομείς να βρουν εφαρμογή σε ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματά της (κυρίως βαν) που θα υποστηρίξουν του Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 που θα πραγματοποιηθούν στην πρωτεύουσα της χώρας._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!