X
Επικαιρότητα

To υβριδικό Infiniti M35h

Στην προσεχή Έκθεση του Παρισιού η ιαπωνική εταιρεία πολυτελών οχημάτων θα παρουσιάσει και επίσημα την υβριδική έκδοση της σειράς Μ, η οποία φέρει την ονομασία Μ35h.

Στην προσεχή Έκθεση του Παρισιού η ιαπωνική εταιρεία πολυτελών οχημάτων θα παρουσιάσει και επίσημα την υβριδική έκδοση της σειράς Μ, η οποία φέρει την ονομασία Μ35h.
Η Infiniti πραγματοποιεί με τη συγκεκριμένη έκδοση την πρώτη της προσπάθεια στην κατηγορία των υβριδικών οχημάτων, συνδυάζοντας τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες με τις πατροπαράδοτες αρετές της μάρκας. Το νέο Μ35h των 4,945 μ., το οποίο θα αρχίσει να διατίθεται στις επιμέρους αγορές της γηραιάς ηπείρου από την άνοιξη του 2011, είναι εφοδιασμένο με έναν εξελιγμένο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα, με 6 κυλίνδρους σε διάταξη V και χωρητικότητα 3,5 λίτρων, που αποδίδει 306 ίππους και 250 Nm ροπής και συνεργάζεται με ένα συμπαγή σε διαστάσεις ηλεκτροκινητήρα με μέγιστη ισχύ 68 ίππων και «σταθερή» από τις 1.000 σ.α.λ. ροπή της τάξης των 270 Nm. Ο παραπάνω συνδυασμός, σε συνεργασία με ένα περιορισμένων τριβών αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων, είναι αυτός που καταφέρνει να εξασφαλίζει στο νέο M35h χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (και εκπομπές ρύπων κατ’ επέκταση), αλλά και αξιοζήλευτες για την κατηγορία των «μεγάλων» σεντάν επιδόσεις.
Πιο συγκεκριμένα, η επιτάχυνση από στάση ολοκληρώνεται σε μόλις 5,9 δλ. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 250 χλμ./ώρα, τη στιγμή που οι μέσες απαιτήσεις του V6 δεν υπερβαίνουν τα 7,3 λίτρα για κάθε 100 χλμ. κίνησης και οι εκπομπές CO2 τα μόλις 170 gr/χλμ. Αξίζει να προσθέσουμε πως κατά την κίνηση μέσα στην πόλη, ο ηλεκτροκινητήρας, σε συνεργασία με τους συσσωρευτές ενέργειας ιόντων λιθίου, οι οποίοι βρίσκονται εγκατεστημένοι στο χώρο φόρτωσης του οχήματος, μπορούν από μόνοι τους να προσφέρουν μια αυτονομία κίνησης που δεν ξεπερνά τα 2 χλμ. _X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!