X
Επικαιρότητα

Το τμήμα «R» της Volkswagen

Την ίδρυση ενός ανεξάρτητου τμήματος υπό την σκέπη μιας νέας εταιρείας με την ονομασία «R GmbH» αποφάσισε πριν λίγες μέρες η VW.

Την ίδρυση ενός ανεξάρτητου τμήματος ή, πιο σωστά, την αυτονόμηση του υπάρχοντος έμψυχου δυναμικού της, υπό την σκέπη μιας νέας εταιρείας με την ονομασία «R GmbH», αποφάσισε πριν λίγες μέρες η VW σε μια προσπάθεια να αναπτύξει ακόμα περισσότερο τα σπορτίφ γονίδια της μάρκας.
Πλέον, ως ανεξάρτητη εταιρεία, «R GmbH», με επικεφαλής τον Urlich Riestenpatt gt. Richter, θα έχει την αποκλειστική ευθύνη της εξέλιξης όλων των μελλοντικών και «καυτών» σε χαρακτήρα εκδόσεων με την ονομασία R της εταιρείας, καθώς φυσικά και για την περεταίρω ανάπτυξη των γνωστών εξοπλιστικών/σχεδιαστικών πακέτων «R Line» της VW.
Η εταιρεία, η οποία θα εδρεύει στο Warmenau, λίγα μόλις χιλιόμετρα μακριά από το Wolfsburg, θα απασχολεί περί τους 350 εργαζόμενους. Υπενθυμίζουμε πως -ήδη- η οικογένεια «R» απαριθμεί δύο μέλη, το προσθιοκίνητο Scirocco R και τετρακίνητο Golf R, αμφότερα εφοδιασμένα με τον γνωστό 2λιτρο TSI κινητήρα των 265 ίππων. _Χ.Α.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!