X
Επικαιρότητα

Το Smart πάει Σερβία!

Με αφορμή την είσοδο του Smart στην αγορά της Σερβίας, οδηγήσαμε για μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα το μοντέλο, με προοορισμό την Έκθεση του Βελιγραδίου.

Το κάναμε και αυτό. Με αφορμή την εξαγωγή του Smart στη Σερβία από φέτος (και σε 3 ακόμη νέες αγορές: Δανία, Βραζιλία και Κίνα), Έλληνες και Ιταλοί δημοσιογράφοι, καθώς και μέλη των αντίστοιχων fan clubs του αυτοκινήτου οδήγησαν… κάμποσες εκατοντάδες χιλιόμετρα το λιλιπούτειο μοντέλο, με προορισμό τη Σερβία και τη Διεθνή Έκθεση του Βελιγραδίου. Από την ελληνική πλευρά, η όλη προσπάθεια οργανώθηκε, συντονίστηκε και υποστηρίχθηκε από τη Mercedes-Benz Hellas.
Με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη, 7 ελληνικά Smart (και μία Mercedes ML ως όχημα συνοδείας και υποστήριξης), διέσχισαν ένα σημαντικό κομμάτι των Βαλκανίων, καλύπτοντας συνολικά 641,4 χλμ. ακριβώς: τη δική μας Μακεδονία, τη… δική τους (Σκόπια), και ακόμη 400 περίπου χιλιόμετρα σε Σερβικό έδαφος, το οποίο τολμάμε να δηλώσουμε ότι μάλλον είναι η πιο φιλόξενη και φιλική προς Έλληνες περιοχή του κόσμου, συχνά περισσότερο κι από την ίδια την πατρίδα μας.
Η ελληνική αποστολή συναντήθηκε με την ιταλική, στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης του Βελιγραδίου, όπου και παρουσιάστηκε επισήμως το Smart στη σερβική αγορά, ταυτόχρονα με το νέο αστέρι της Mercedes, την E-Class σε σεντάν και σε κουπέ εκδοχή. Σύμφωνα με τον κ. Σταύρο Παρασκευαΐδη, ο οποίος κρύβεται πίσω από την όλη οργάνωση της Mercedes στην πρώην Γιουγκοσλαβική χώρα, το Smart αναμένεται να βρει απήχηση στη σερβική αγορά, τόσο για χρηστικούς λόγους (ευκολία οδήγησης και παρκαρίσματος), όσο και για λόγους μόδας ή “trend” αν προτιμάτε, μιας και ο Σέρβος δεν διαφέρει ούτε σε αυτό από τον Έλληνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική και η ιταλική αγορά είναι αυτές, στις οποίες το Smart σημειώνει τη μεγαλύτερη επιτυχία. Ειδικά στην Ελλάδα, το smart κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού τo 2008 παρουσίασε με 4.355 ταξινομήσεις, αύξηση ίση με 32,9% στο μερίδιο αγοράς του.
Εμείς επιφυλασσόμαστε να επιστρέψουμε με περισσότερες λεπτομέρειες πάνω στο όμορφο και διαφορετικό αυτό οδοιπορικό, εντύπως στα τεύχη μας._Σ.Λ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!