X
Επικαιρότητα

Το πρώτο σκίτσο του νέου Seat Ibiza

Η εξέλιξη για το Seat Ibiza πέμπτης γενιάς έχει ήδη ξεκινήσει, παρά το γεγονός ότι οι ιθύνοντες της ισπανικής δεν σκοπεύουν να το παρουσιάσουν πριν τα τέλη του 2016.

Η εξέλιξη για το Seat Ibiza πέμπτης γενιάς έχει ήδη ξεκινήσει, παρά το γεγονός ότι οι ιθύνοντες της ισπανικής δεν σκοπεύουν να το παρουσιάσουν πριν τα τέλη του 2016.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το νέο Ibiza, το οποίο φέτος γιορτάζει τα 30α γενέθλιά του, αναμένεται να παρουσιαστεί σε τουλάχιστον δύο χρόνια από σήμερα υιοθετώντας, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, τη νέα «ευέλικτη» πλατφόρμα MQB του VW Group πάνω στην οποία θα βασίζεται και το νέο Polo που αναμένεται με τη σειρά του να παρουσιαστεί την ίδια πάνω κάτω περίοδο. Από το πρώτο σκίτσο του νέου Seat Ibiza που σήμερα μόλις είδε το φως της δημοσιότητας μέσω του διαδικτύου, σαφή συμπεράσματα αναφορικά με το σχεδιασμό του δεν μπορούμε να εξάγουμε, πέρα ίσως από το γεγονός ότι το νέο ισπανικό super mini θα υιοθετεί περισσότερες γωνίες σε σχέση με το σημερινό μοντέλο, το οποίο, πριν αντικατασταθεί, θα ανανεωθεί στα σημεία μέσω μιας έκδοσης face lift. Η σχεδιαστική ομάδα του νέου μοντέλου, πάντως, διαβεβαιώνει πως το Ibiza Mk5 δεν θα αποτελεί μια «συρρικνωμένη» εκδοχή του Leon, αλλά μια εξελιγμένη σχεδιαστικά εκδοχή του υπάρχοντος μοντέλου, με «βατή» πλην όμως δυναμική αισθητική προσέγγιση που δεν αναμένεται να επιφυλάσσει εκπλήξεις. Σε ότι αφορά το ίδιο το αμάξωμα, στόχος της εταιρείας είναι να διαθέτει ελαφρώς μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις αλλά και χαμηλότερο συγχρόνως βάρος.

Πριν όμως από το επίσημο ντεμπούτο του νέου Ibiza -κάτι που αναμφίβολα αναμένεται να αποτελέσει το σημείο αναφοράς της νέας εποχής Seat- η ισπανική εταιρεία πρόκειται να παρουσιάσει το ολοκαίνουργιο SUV μοντέλο της, το οποίο εξελίσσεται φυσικά σε συνεργασία με τη «μαμά» VW βασιζόμενο στο δάπεδο του υπάρχοντος Leon._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!