top icon
Επικαιρότητα

Το πρώτο ελαστικό με προφίλ 15!

Στην έκθεση SEMA η εταιρία Kumho παρουσίασε το πρώτο ελαστικό υπερ-χαμηλού προφίλ, διάστασης 385/15 ZR22.

Πολλοί θα πουν ότι ήταν θέμα χρόνου να το δούμε και αυτό. Στην έκθεση SEMA η εταιρία Kumho παρουσίασε το πρώτο ελαστικό υπερ-χαμηλού προφίλ, 15. Το Ecsta SPT KU31, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, παράγεται στην εντυπωσιακή διάσταση 385/15 ZR22 και προορίζεται αποκλειστικά για τον πίσω άξονα αυτοκινήτων όπως η Ferrari F430, το Dodge Viper και η Corvette Z06.
 
Για να ελεγχθούν οι ισχυρές δυνάμεις που αναπτύσσονται στις υψηλές ταχύτητες και σε πλευρικές επιταχύνσεις, η Kumho δημιούργησε ένα ειδικό πρόγραμμα σχεδίασης και προσομοίωσης, με στόχο την ενίσχυση των πλευρών του ελαστικού. Μάλιστα, λόγω του πολύ χαμηλού προφίλ, το Ecsta SPT KU31 ενέχει σε μεγάλο βαθμό και χαρακτηριστικά run flat, καθώς διατηρεί τη θέση και το σχήμα του ακόμα και μετά από απώλεια πίεσης.
 
«Το πρώτο παγκοσμίως ελαστικό με προφίλ 15 είναι ένα τέλειο παράδειγμα του τι έχουμε επιτύχει, χάρη στην έμφαση που δίνουμε στην έρευνα και εξέλιξη» δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Sae-chul Oh. «Αυτή είναι μία από τις εφευρέσεις της εταιρίας, μαζί με τη μυρωδιά, το χρωματιστό καπνό και τα ελαστικά X-speed. Θα παραμείνουμε στην κορυφή από άποψης τεχνολογίας, κυνηγώντας το στόχο μας που είναι να γίνουμε ένας από τους 5 μεγαλύτερους κατασκευαστές ελαστικών στον πλανήτη».
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ