top icon
Επικαιρότητα

To Οpel Adam S στο Παρίσι

H γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε την επίσημη παρουσίαση της έκδοσης παραγωγής Adam S στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, στις αρχές Οκτωβρίου.

H γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε την επίσημη παρουσίαση της έκδοσης παραγωγής Adam S στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, στις αρχές Οκτωβρίου.

Το μοντέλο, του οποίου τον προπομπό είχαμε γνωρίσει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο του 2014, έρχεται με αεροδυναμικό body kit, χαμηλότερες αναρτήσεις και δέκα νέα εξωτερικά χρώματα. Σχεδιαστικά, το εμπρός σπόιλερ, τα πλαϊνά διακοσμητικά μαρσπιέ και το εκτεταμένο κόψιμο του πίσω προφυλακτήρα με μία ορατή, τολμηρή απόληξη της εξάτμισης ξεχωρίζουν στο αμάξωμα του δυναμικού σπορ μοντέλου. Πέρα από τις νέες εξωτερικές αποχρώσεις διατίθενται και τέσσερις ακόμα συνδυασμοί οροφής, ενώ το σχέδιο οροφής ‚ Red ʼnʽ Roll, αποτελεί αποκλειστικότητα για τους πελάτες του Adam S. Η πίσω αεροτομή που δημιουργεί την απαραίτητη αεροδυναμική πίεση και το ειδικό λογότυπο Adam S στις πίσω κολόνες ολοκληρώνουν την εμφάνιση. Όσοι επιθυμούν μία ακόμα πιο εντυπωσιακή εμφάνιση μπορούν να εξατομικεύσουν την οροφή και το αμάξωμα με πρόσθετα ειδικά γραφικά με το γράμμα «S».

Το μηχανικό σύνολο που θα το κινεί είναι ο υπερτροφοδοτούμενος 1.4 λίτρων βενζίνης των 150 ίππων, το οποίο συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων των έξι σχέσεων. Ο 1.4 Turbo του Adam S  εφοδιάζεται με τεχνολογία Start&Stop και ήδη πληροί τις μελλοντικές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6. Ο διπλός μεταβλητός χρονισμός εκκεντροφόρων για συνεχώς μεταβαλλόμενο χρονισμό βαλβίδων συνεργάζεται με έναν υπερσυμπιεστή ενσωματωμένο στην πολλαπλή εξαγωγής για μικρότερο βάρος και συμπαγείς διαστάσεις. Ανάμεσα στα πολυάριθμα μέτρα εξοικονόμησης βάρους είναι ένα μπλοκ από χυτοσίδηρο με κοίλη δομή πλαισίου, οι κοίλοι χυτοί εκκεντροφόροι και η πλαστική πολλαπλή εισαγωγής. Με αυτή τη διάταξη, ο σπορ εκπρόσωπος της οικογένειας Adam καταναλώνει μόνο 6,4 λίτρα βενζίνης στα 100 χλμ.

To Opel Adam S επιταχύνει από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 8,5 δευτερόλεπτα, ενώ αναπτύσσει τελική ταχύτητα 220 χιλιομέτρων την ώρα. To Opel Performance Center (OPC) εφοδίασε το αυτοκίνητο με νέο σύστημα φρένων, αλουμινένιους τροχούς διαστάσεων 17 ιντσών ή προαιρετικά των 18 και ελαστικά 225/35. Ο πολλά υποσχόμενος πύραυλος τσέπης της Opel θα βρίσκεται στις αίθουσες των πωλήσεων από τον Νοέμβριο, ενώ η τιμή του θα ανακοινωθεί στην επίσημη πρεμιέρα, στο Παρίσι.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ