X
Επικαιρότητα

Το νέο υπέρ-αυτοκίνητο των 320 χλμ./ώρα της Jaguar

Η Jaguar με στραμμένο το βλέμμα στο Audi R8 αποφάσισε να παρουσιάσει μια νέα εκδοχή υπέρ-αυτοκινήτου βασισμένη στην XJ220.

Όπως φαίνεται η Jaguar έχει στρέψει το βλέμμα της στο Audi R8 και γι’ αυτό αποφάσισε να παρουσιάσει μια νέα εκδοχή υπέρ-αυτοκινήτου βασισμένη στην XJ220, με σκοπό να ανταγωνιστεί την Audi.
Το νέο υπέρ-αυτοκίνητο που πιθανότατα θα φέρει την ονομασία XE, θα είναι διθέσιο και το αμάξωμά του θα είναι κατασκευασμένο εξολοκλήρου από αλουμίνιο και συνθετικά υλικά. Όπως φαίνεται, ο περιορισμός του βάρος θα είναι μία από τις βασικές προδιαγραφές των σχεδιαστών. Της ομάδας που είναι υπεύθυνη γι’ αυτό, ηγείται ο Ian Callum, Διευθυντής του τμήματος σχεδιασμού της Jaguar.
Κάτω από το διάφανο κάλυμμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου θα βρίσκεται μάλλον μία τροποποιημένη εκδοχή του υπερτροφοδοτούμενου V8 των 5,0 λτ., με την τελευταία έκδοση αυτού του κινητήρα να αποδίδει 503 ίππους στην XFR που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Η XE θα πρέπει να κάνει για τα 0-100 χλμ./ώρα κάτω από 4 δτ. εάν θέλει να είναι πραγματικά ανταγωνιστική του R8. Η τελική της ταχύτητα θα φτάνει τα 320 χλμ./ώρα ίσως και περισσότερα, αν κρίνουμε από τις επιδόσεις της XFR η οποία σε έκδοση προ-παραγωγής έπιασε τα 362 χλμ./ώρα.
Η XE θα είναι αρκετά πλατιά στο πίσω της μέρος και ο δομικός της σχεδιασμός θα ακολουθεί αισθητικά τους ανταγωνιστές της, όπως η Ferrari 599 GTB και φυσικά το R8.
Η Jaguar πάντως αρνείται ότι εξελίσσει ένα τέτοιο αυτοκίνητο.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!