X
Επικαιρότητα

Το νέο VW Touran στη Γενεύη

Πλήρης ανανέωση της VW στην κατηγορία των MPV μοντέλων, καθώς, μετά το Sharan, σειρά έχει το μικρότερο Touran.

Πλήρης ανανέωση της VWστην κατηγορία των MPV μοντέλων, καθώς, μετά το Sharan, σειρά έχει το μικρότερο Touran.

Σχεδιαστικά, τα «βήματα» προς τα εμπρός που πραγματοποιεί ο ανταγωνιστής του Ford C-Max δεν προκαλούν έκπληξη, καθώς οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας υιοθέτησαν το γνώριμο παρουσιαστικό των VW Golf και Passat. Από όποια μεριά κι αν παρατηρήσει κανείς το νέο Touran, στο συμπέρασμα που θα καταλήξει δεν είναι άλλο από την σαφώς πιο έντονη προσωπικότητά του σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά (σημ.: ομολογουμένως, ο αδιάφορος σχεδιαστικός χαρακτήρας του παρελθόντος έδωσε τη θέση του σε κάτι πιο σύγχρονο και θελκτικό στο μάτι). Από πλευράς αεροδυναμικής, η VW ανακοινώνει έναν αισθητά βελτιωμένο σε σχέση με τα παρελθόν συντελεστή οπισθέλκουσας, που πλέον ανέρχεται στην εξόχως ανταγωνιστική για την κατηγορία τιμή 0,296. Η σημαντικότερη είδηση, ωστόσο, είναι… δομική και αφορά στην υιοθέτηση της νέας ευέλικτης πλατφόρμας MQB της γερμανικής εταιρείας. Σε ότι έχει να κάνει με τις διαστάσεις, το νέο Touran είναι μεγαλύτερο κατά 13 εκ. σε μήκος και κατά 41 χλστ. σε πλάτος, ενώ μεγαλύτερο κατά 113 χλστ. είναι και το μεταξόνιό του.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με το εσωτερικό, το οποίο δείχνει πιο premium αλλά και πιο πολυτελές. Φυσικά, και το νέο Touran διατίθεται σε 5θέσιες και 7θέσιες εκδόσεις, κάτι που το τοποθετεί ανάμεσα στο Golf SportVan και το μεγαλύτερο Sharan. Σε ότι αφορά τις μεταφορικές δυνατότητες της καμπίνας, η VW αναφέρει χαρακτηριστικά πως το νέο Touran διαθέτει 47 αποθηκευτικούς χώρους για μικροαντικείμενα, ποτήρια κοκ, ενώ ο χώρος φόρτωσης στην 5θεσια έκδοση ανέρχεται στα 1.040 λίτρα (έως την οροφή).

Σε ότι αφορά στα μηχανικά μέρη και συγκεκριμένα στους διαθέσιμους κινητήρες, κάτω από το καπό συναντάμε τρεις βενζινοκινητήρες της γενιάς TSI με ισχύ 110, 150 και 180 ίππων και τρεις ντίζελ (TDI), με απόδοση 110, 150 και 190 ίππους. Η διάθεση του νέου VW Touran στις επιμέρους αγορές της Ευρώπης αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά το πέρας του καλοκαιριού._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!