X
Επικαιρότητα

Το νέο VW Touareg στην Ελλάδα

Η Kosmocar-VW ανακοινώνει την έναρξη διάθεσης του νέου Touareg στην Ελληνική αγορά, με τιμή πώλησης τα 83.000 ευρώ.

 

Το νέο Touareg έχει εξελιχθεί σχεδιαστικά, ενσαρκώνοντας το DNA της νέας αισθητικής της Volkswagen, που ξεκίνησε με το νέο Passat. Η καθαρότητα των γραμμών καθώς και ο πιο έντονος οριζόντιος διαχωρισμός των τμημάτων του αμαξώματος, δείχνουν το νέο Touareg πολύ πιο φαρδύ, ενώ οι πιο έντονες σχεδιαστικές γραμμές δημιουργούν μια αρκετά επιβλητική σιλουέτα. Η απόδοση του δυνατού 3,0 V6 TDI έχει αυξηθεί στα 262PS, στις 4.000σαλ. Με τη μέγιστη ροπή να βρίσκεται στα 580Nm (από τις 1.750σαλ), το Touareg V6 TDI επιταχύνει μέχρι τα 100χλμ σε μόλις 7,3δλ. με τελική ταχύτητα 220 χλμ/ώρα. Δεν είναι όμως μόνο ένα κορυφαίο αυτοκίνητο μεγάλου τουρισμού, αλλά και ένα πανίσχυρο όχημα ρυμούλκησης: Το Touareg έχει ικανότητα έλξης 3.500 κιλά. Παρά την αυξημένη ισχύ, η κατανάλωση του V6 TDI μειώθηκε στα 6,9 λιτ./100 km (180 gr/km CO2). Με τη βοήθεια του νέου καταλυτικού μετατροπέα SCR (χρήση AdBlue / περίπου 15.000χλμ ανά γέμισμα), ο κινητήρας V6 TDI υπερκαλύπτει τις αυστηρότερες προδιαγραφές εκπομπών ρύπων EU6.

Το νέο σύστημα Proactive Stop-Start (σβήνει τον κινητήρα μόλις η ταχύτητα πέσει κάτω από τα 7χλμ) και τη λειτουργία ανάκτησης ενέργειας. Τη λειτουργία «coasting». Μόλις ο οδηγός σηκώσει το πόδι του από το γκάζι, ο κινητήρας απεμπλέκεται από το κιβώτιο και το αυτοκίνητο «ρολάρει» ελεύθερα. Η λειτουργία αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε υψηλές ταχύτητες (μέχρι τα 150 χλμ/ώρα), δηλαδή ακόμη και σε αυτοκινητόδρομο. Το νέο Touareg διατίθεται με 8-ταχύτο κιβώτιο Tiptronic. Η 7η και 8η σχέση είναι σχεδιασμένες με κύριο γνώμονα την οικονομία καυσίμου. Για παράδειγμα, η 8η σχέση μειώνει τις στροφές του κινητήρα κατά 34% σε σχέση με την 6η σχέση.

Στην Ελλάδα, το Touareg V6 TDI των 262PS προσφέρεται στην έκδοση Terrain Tech, όπου αντί για το κλασσικό διαφορικό Torsen, διατίθεται με ένα πιο ισχυρό, ειδικά εξελιγμένο για κίνηση εκτός δρόμου κεντρικό διαφορικό, που περιλαμβάνει υποπολλαπλασιασμό των σχέσεων (2.69:1), καθώς και δυνατότητα κλειδώματος. Σε νορμάλ συνθήκες η κατανομή της ροπής είναι 40:60 εμπρός-πίσω και μπορεί να κλειδώσει σε 50:50. Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα κλειδώματος 100% του πίσω διαφορικού. Σε αυτή την έκδοση περιλαμβάνεται και η ενισχυμένη ανάρτηση με αυξημένη απόσταση από το έδαφος (10 χιλιοστά εμπρός και 15 πίσω). Όλα τα παραπάνω εξασφαλίζουν την κίνηση σε εδάφη με κλίση μέχρι και 45 μοίρες. Η ενδεικτική λιανική τιμή του είναι 83.000 ευρώ.

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!