top icon
Επικαιρότητα

Το νέο Pirelli Cinturato P7 Blue

Το P7 Blue είναι το νέο μέλος στην οικογένεια Cinturato της Pirelli μαζί με το Cinturato P7, το πρώτο οικολογικό ελαστικό υψηλών επιδόσεων για αυτοκίνητα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού, που λανσαρίστηκε το 2009.

Το P7 Blue είναι το νέο μέλος στην οικογένεια Cinturato της Pirelli μαζί με το Cinturato P7, το πρώτο οικολογικό ελαστικό υψηλών επιδόσεων για αυτοκίνητα μεσαίου και μεγάλου κυβισμού, που λανσαρίστηκε το 2009.

Το νέο ελαστικό εξελίχθηκε από τους μηχανικούς της Pirelli με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της ασφάλειας και αναβάθμιση των οικολογικών χαρακτηριστικών του Cinturato P7. Το Blue διατηρεί όλα τα γνωρίσματα με τα οποία το P7 έφτασε στην κορυφή της κατηγορίας και κέρδισε σε αρκετές διεθνείς δοκιμές, έχει όμως βελτιωθεί στο φρενάρισμα στο βρεγμένο και στην αντίσταση κύλισης. Η νέα προσθήκη στη γκάμα Cinturato κρίθηκε απαραίτητη λόγω αυξημένης ζήτησης για προϊόντα με υψηλά διαπιστευτήρια ασφάλειας σε καθημερινές συνθήκες. Αξίζει να προσθέσουμε πως το Blue σχεδιάστηκε αποκλειστικά σαν aftermarket προϊόν, αντίθετα με το Cinturato P7, το οποίο κάνει χρέη εξοπλισμού πρώτης τοποθέτησης.

Χάρη στις μειωμένες αποστάσεις φρεναρίσματος και στη μικρότερη αντίσταση κύλισης, που μεταφράζεται σε χαμηλότερη κατανάλωση, το Cinturato P7 Blue έχει αριστεύσει στη νέα Ευρωπαϊκή ετικέτα ελαστικών και είναι το πρώτο ελαστικό με κατάταξη AA. Το νέο ελαστικό Pirelli ήδη διατίθεται στην Ευρωπαϊκή αγορά στις διαστάσεις λανσαρίσματός του – και μέχρι το τέλος του 2012 θα πωλείται σε 14 διαστάσεις. Σήμερα, το Cinturato P7 Blue διατίθεται στην Ευρώπη στις πρώτες 11 διαστάσεις, και οι υπόλοιπες 3 θα κυκλοφορήσουνε μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Το Cinturato P7 Blue μειώνει τις αποστάσεις φρεναρίσματος στο βρεγμένο κατά 9% συγκριτικά με ένα ελαστικό της ίδιας κατηγορίας με κατάταξη Β σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή ετικέτα. Βάσει των συγκριτικών δοκιμών που φέρουν την πιστοποίηση του Γερμανικού TUV SUD, το P7 Blue μειώνει τις αποστάσεις φρεναρίσματος κατά 2,6 m από τα 80 χλμ/ώρα σε σχέση με ένα ελαστικό B. Επίσης, διασφαλίζει 23% μείωση στην αντίσταση κύλισης συγκριτικά με ένα ελαστικό C, με θετικά αποτελέσματα για την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων. Για παράδειγμα, ένα σεντάν αυτοκίνητο με ελαστικά P7 Blue που διανύει 15.000 χιλιόμετρα το χρόνο θα καταναλώνει 5,1% λιγότερο καύσιμο, κάτι που αντιστοιχεί με 52 λίτρα καυσίμου και θα περιορίζει τις επικίνδυνες εκπομπές του άνθρακά κατά 123,5 kg. Με βάση ένα κόστος καυσίμου 1,8 ευρώ/λίτρο σε διάστημα έτους, ένας μέσος οδηγός θα εξοικονομεί 93,4 ευρώ σε 12 μήνες._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ