X
Επικαιρότητα

Το νέο Mini

Οι πρώτες του επίσημες φωτογραφίες διέρρευσαν στο διαδίκτυο, λίγες ώρες πριν την παρουσίασή του από τη γερμανική εταιρεία.

Οι πρώτες του επίσημες φωτογραφίες διέρρευσαν στο διαδίκτυο, λίγες ώρες πριν την παρουσίασή του από τη γερμανική εταιρεία. Η νέα γενιά του αυτοκινήτου έχει μεγαλώσει σε διαστάσεις, ενώ αυξημένο είναι επίσης το μεταξόνιο (κατά 28 χλστ.), όπως και ο χώρος αποσκευών (κατά 51 λίτρα).

Πρώτα και κύρια, το νέο Mini θα εφοδιαστεί με τον νέο τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης των 1.5 λίτρων, με ισχύ 136 ίππων και 22,4 χλγμ. ροπής. Θα υπάρχει επίσης και ένας τετρακύλινδρος βενζίνης των δύο λίτρων, που θα αποδίδει 192 ίππους και 28,6 χλγμ. ροπής. Η επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χιλιόμετρα την ώρα απαιτεί πλέον 6,7 δευτερόλεπτα, έναντι 7,1 του απερχόμενου μοντέλου. Το βασικό κιβώτιο ταχυτήτων είναι 6άρι χειροκίνητο, ενώ προαιρετικά διατίθεται και αυτόματο ανάλογου αριθμού σχέσεων.

Οι πετρελαιοκινητήρες είναι επίσης νέοι, με βασικό τους έναν τεχνολογίας common-rail τρικύλινδρο των 1.5 λίτρων, ισχύος 116 ίππων με ροπή 27,5 χλγμ. Με τα προαναφερθέντα, συν την επιπλέον δουλειά που έχει γίνει στο πλαίσιο και στις αναρτήσεις, η Μini υπόσχεται μεγαλύτερη οδηγική εμπειρία και χαμηλότερη κατανάλωση σε καύσιμα.



ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!