X
Επικαιρότητα

Το νέο Honda Civic Sport στο Παρίσι

Η ευρωπαϊκή οικογένεια Civic ενισχύεται με τον ερχομό ενός της έκδοσης Sport, η οποία δανείζεται πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από το πολυσυζητημένο Civic Type-R.

Η ευρωπαϊκή οικογένεια Civic ενισχύεται με τον ερχομό ενός της έκδοσης Sport, η οποία δανείζεται πολλά σχεδιαστικά στοιχεία από το πολυσυζητημένο Civic Type-R.

Βασισμένο στο 5θυρο Civic και με την ισχύ του 1,6 κινητήρα ντίζελ (120 ίπποι) ή του βενζινοκινητήρα 1,8 (142 ίπποι) της Honda, η έκδοση Sport διαθέτει πίσω αεροτομή στο χρώμα του αμαξώματος και 17αρες ζάντες αλουμινίου, ειδικά σχεδιασμένες για τη συγκεκριμένη στην έκδοση του μοντέλου. Επιπλέον, το Civic Sport αφήνει σαφείς σχεδιαστικές… νύξεις για την εντυπωσιακή σχεδίαση του επερχόμενου Type-R ξεχωρίζοντας για την επιθετική σχεδίαση του εμπρός προφυλακτήρα, που περιλαμβάνει «πλέγμα» στο κάτω μέρος του αεραγωγού, νέους προβολείς με ενσωματωμένα φώτα ημέρας, πλαϊνές «ποδιές», πίσω φώτα τεχνολογίας LED, ενώ στο εσωτερικό τα κυρίαρχα στοιχεία είναι η μαύρη επένδυση της οροφής και το ντεμπούτο του συστήματος πολυμέσων Honda Connect.

Επίσης, όλα τα μοντέλα της σειράς 2015 του Honda Civic θα ωφεληθούν από την προσθήκη του συστήματος City-Brake Active (CTBA) της εταιρείας, που πλέον ανήκει στον στάνταρ εξοπλισμό. Ειδικά σχεδιασμένο για να βοηθά στην αποφυγή ή τη μείωση της σφοδρότητας των ατυχημάτων με μικρές ταχύτητες, το σύστημα χρησιμοποιεί τεχνολογία ραντάρ για σάρωση του δρόμου μπροστά και εφαρμόζει αυτόματα πίεση πέδησης, εάν ανιχνευτεί πιθανός κίνδυνος σύγκρουσης. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί με ταχύτητες κάτω από 30 χλμ./ώρα._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!