top icon
Επικαιρότητα

Το νέο Ford Focus ST στο Παρίσι!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ford αναμένεται να παρουσιάσει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, που θα ανοίξει και επίσημα τις πύλες της στα τέλη του προσεχούς Σεπτέμβρη, την έκδοση ST του νέου Focus.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ford αναμένεται να παρουσιάσει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι, που θα ανοίξει και επίσημα τις πύλες της στα τέλη του προσεχούς Σεπτέμβρη, την έκδοση ST του νέου Focus.
 
Μπορεί η εμπορική διάθεση της νέας γενιάς Focus να είναι προγραμματισμένη από τους ιθύνοντες της εταιρείας για την επόμενη χρονιά, το γεγονός αυτό όμως δεν φαίνεται να αποτελεί τροχοπέδη προκειμένου η εταιρεία να παρουσιάζει σε δεδομένες χρονικές στιγμές τις μελλοντικές «παραλλαγές» του. Σύμφωνα λοιπόν με τις έως τώρα πληροφορίες, η Ford σκοπεύει να παρουσιάσει στην Έκθεση του Παρισιού την πιο σπορτίφ σε χαρακτήρα και επιδόσεις έκδοση ST, στη νέα για τα δεδομένα του… νέου Focus 3θυρη περιβολή, η οποία θα κινείται από τον ολοκαίνουργιο 2λιτρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα Ecoboost, που ήδη κινεί τα S-Max και Galaxy (και σε λίγο καιρό και το ανανεωμένο στα σημεία Mondeo) και αποδίδει στις πρώτες δύο περιπτώσεις 203 ίππους, ενώ σε εκείνη του μεσαίου οικογενειακού της Ford, 240 ίππους. Όπως είναι αναμενόμενο, κάτω από το καπό του πολυαναμενόμενου για τους φανατικούς του είδους Focus ST, η ισχύς του εν λόγω 2λιτρου συνόλου (που έρχεται να αντικαταστήσει τον 5κύλινδρο και βενζινοβόρο ομολογουμένως 2,5άρη) ενδεχομένως να αγγίζει ή και να ξεπερνά τους 250 ίππους, γεγονός που αυτομάτως το καθιστά άμεσα ανταγωνιστικό με το Megane R.S., αλλά και με την έκδοση Cupra R του Seat Leon. Άγνωστο είναι ωστόσο αν ο νέος αυτός 4κύλινδρος κινητήρας της Ford θα συνδυάζεται με το επίσης νέο «διπλόδισκο» κιβώτιο της εταιρείας (Ford Power Shift) ή αποκλειστικά με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Σε αντίθεση, όσον αφορά τα υπόλοιπα τμήματα του συστήματος μετάδοσης, πιθανό είναι να δούμε κάποιο σύστημα που θα ελέγχει –μηχανικά ή ηλεκτρονικά- την κατανομή της ροπής του κινητήρα με τους εμπρός τροχούς υπό γωνία. Για περισσότερες και πιο αναλυτικές πληροφορίες, μείνετε συντονισμένοι! _Χ.Α.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ