X
Επικαιρότητα

Το νέο Audi R8 Competition στο Λ. Άντζελες

Πρεμιέρα στην Έκθεση του Λ. Άντζελες για μία ακόμα ειδική έκδοση του Audi R8, η οποία, κατά πάσα πιθανότητα, αναμένεται να είναι και η τελευταία πριν την αντικατάστασή του.

Πρεμιέρα στην Έκθεση του Λ. Άντζελες για μία ακόμα ειδική έκδοση του Audi R8, η οποία, κατά πάσα πιθανότητα, αναμένεται να είναι και η τελευταία πριν την αντικατάστασή του.

Το νέο R8 Competition προορίζεται αποκλειστικά για την αγορά των ΗΠΑ και αναμένεται να κατασκευαστεί σε μόλις 60 αντίτυπα αποτελώντας μάλιστα το πιο ισχυρό μοντέλο ευρείας παραγωγής στην ιστορία της γερμανικής εταιρείας. Την «καρδιά» του διαφορετικού αυτού R8 αποτελεί ο γνωστός V10 κινητήρας των 5,2 λίτρων της Audi, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 570 ίππους, δηλαδή 20 επιπλέον ίππους σε σχέση με το παρελθόν. Το ατμοσφαιρικό αυτό διαμάντι συνεργάζεται με το επίσης γνωστό 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Audi μεταφέροντας την κίνηση σε όλους τους τροχούς. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η επιτάχυνση έως τα πρώτα 97 χλμ./ώρα (0-60 μίλια/ώρα) ολοκληρώνεται σε χρόνο 3,2 δλ. ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 320 χλμ./ώρα.

Σχεδιαστικά, οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρείας φρόντισαν να διαφοροποιήσουν την έκδοση Competition σε σύγκριση με τα… ταπεινά R8 V10. Πιο συγκεκριμένα, εξωτερικά, η Audi προσέθεσε ουκ ολίγα τμήματα τα οποία είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, όπως είναι μεταξύ άλλων το εμπρός σπόιλερ, τα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών, ο νέος διαχύτης στο πίσω μέρος αλλά και η ευμεγέθης πίσω αεροτομή. Διαφορετικό είναι και το σύστημα εξαγωγής (βαμμένο σε μαύρο ματ χρώμα), ενώ αρκούντως εντυπωσιακές είναι και οι νέας σχεδίασης τροχοί, οι οποίοι κρύβουν επιμελώς ένα κορυφαίων προδιαγραφών σύστημα πέδησης αποτελούμενο από κεραμικούς δίσκους και δαγκάνες βαμμένες σε κόκκινο χρώμα._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!