X
Επικαιρότητα

Το νέο Ariel Atom V8

Πρόκειται για ένα ταχύτατο διθέσιο, με άδεια κυκλοφορίας για χρήση σε ανοιχτό δρόμο, V8 κινητήρα και επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2,5 δλ. Με άλλα λόγια, το νέο Ariel Atom V8!

Πρόκειται για ένα ταχύτατο διθέσιο, με άδεια κυκλοφορίας για χρήση σε ανοιχτό δρόμο, V8 κινητήρα 3.000 κ.εκ. και επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2,5 δλ. Με άλλα λόγια, το νέο Ariel Atom V8!
Η ανανεωμένη εκδοχή του συγκεκριμένου «οχήματος» χρησιμοποιεί έναν V8 κινητήρα χωρητικότητας 3,0 λίτρων με αμερικάνικες περγαμηνές, ο οποίος διατίθεται σε δύο διαφορετικές παραλλαγές. Η πλέον ισχυρότερη εξ αυτών αποδίδει 507 ίππους εξασφαλίζοντας στο διθέσιο Ariel Atom την… εξωφρενική αναλογία των 922 ίππων ανά τόνο! Όπως είναι αναμενόμενο, χάρη στα παραπάνω χαρακτηριστικά, η κορυφαία εκδοχή του Ariel Atom V8 θα είναι σε θέση να επιταχύνει από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο μικρότερο των 2,5 δλ. επιτυγχάνοντας μια τελική ταχύτητα της τάξης των 322 χλμ./ώρα. Στην… ηπιότερη εκδοχή του κινητήρα, το όριο περιστροφής του οποίου υπερβαίνει τις 10.000 σ.α.λ., η ισχύς φτάνει τους «μόλις» 482 ίππους, με τις επιδόσεις να υπολείπονται ελάχιστα σε σχέση με εκείνες του μεγάλου αδελφού, ο οποίος προορίζεται αποκλειστικά για χρήση σε πίστα.

Φυσικά, το πλαίσιο του είναι ένα σωληνωτό χωροδικτύωμα, με περιορισμένο ασφαλώς βάρος, καθώς πολλά από τα επιμέρους τμήματα του είναι κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, ενώ η ανάρτηση αποτελείται –όπως επιτάσσουν οι προδιαγραφές του μοντέλου- από διπλά ψαλίδια με πλήρως ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Intrax.  Τα ελαστικά προέρχονται από την Toyo και είναι διαστάσεων 205/50 R15 εμπρός και 245/45 R16 πίσω, ενώ το κιβώτιο ταχυτήτων είναι σειριακού τύπου με έξι σχέσεις μετάδοσης. _X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!